Mugur Isărescu, după decizia CCR: "Suntem în fața unor decizii majore. Presiunile vor continua, este nevoie de o detensionare politică"

Mugur Isărescu, după decizia CCR: "Suntem în fața unor decizii majore. Presiunile vor continua, este nevoie de o detensionare politică"
Foto: mediafax.ro

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, joi, după ce Curtea Constituțională (CCR) a decis amânarea luării unei decizii privind referendumul până pe 12 septembrie, că România se află în fața unor decizii majore, existând probabilitatea ca presiunile din partea Europei să continue.

Acesta a arătat că este nevoie de o detensionare a politicii interne pentru a reda încrederea investitorilor străini din România.

Întrucât nu vedem în săptămâniile viitoare o calmare a situaţiei financiare europene, suntem în faţa unor decizii majore pe care le vor lua în perioada următoare, probabilitatea este mare ca presiunile să continue şi, în consecinţă, o clarificare, o detensionare a situaţiei politice interne ne-ar ajuta foarte mult, ar reveni încrederea investitorilor„, se arată într-un comunicat al BNR.

BNR arată că incertitudinea care planează asupra crizei datoriilor suverane și situația tensionată a politicii interne de la București afectează negativ moneda națională.

Referinţa pentru euro publicată joi de Banca Naţională a României a urcat la 4,6097 lei/euro, revenind peste pragul de 4,6 unităţi, după doar trei zile. În sesiunea precedentă cursul s-a plasat la 4,5885 lei/euro.

Vezi AICI mai multe detalii despre amânarea dispusă de CCR.

 
Urmăriți B1TV.ro și pe
`