Raed Arafat: S-ar putea să fim rugați să luăm măsuri mai dure, măsuri care s-au luat în starea de urgență. Ne apropiem de un prag foarte periculos

Raed Arafat: S-ar putea să fim rugați să luăm măsuri mai dure, măsuri care s-au luat în starea de urgență. Ne apropiem de un prag foarte periculos
Foto: gov.ro

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, avertizează că în cazul în care numărul cazurilor de infectare cu coronavirus va crește în continuare, este foarte posibil să fie impuse noi restricții, asemănătoare celor care au fost instituite de autorități în perioada stării de urgență.

Raed Arafat:Ne apropiem de un prag foarte periculos, care ne va obliga să luăm anumite măsuri

Referindu-se la înmulțirea în ritm îngrijorător a cazurilor de COVID-19 din țara noastră, Raed Arafat a precizat că acest lucru s-a întâmplat în contextul în care în luna septembrie a început noul an școlar, s-a desfășurat campania electorală și au avut loc alegerile locale. Cu peste 2.000 de noi îmbolnăviri zilnice, România esre aproape de ”un prag foarte periculos”, atrage atenția șeful DSU, precizând că nimeni nu poare promite în acest context că nu vor fi impuse noi restricții.

”A fost deschiderea școlilor, campania, alegerile, deschiderea anului universitar. Noi ne-am așteptat la o creștere, dar ea trebuie controlată. Nu o putem controla decât aplicând anumite reguli și restricții pentru o perioadă definită de timp.

Nu luăm în calcul închiderea mall-urilor. Nu am stat să vedem de la ce cifră introducem lockdown în București. S-ar putea să fim rugați să luăm măsuri mai dure, măsuri care s-au luat în starea de urgență, de la limitarea ieșirilor la altele. Nimeni nu poate să promită că nu o să luăm alte măsuri, dacă lucrurile se agravează.

Ne apropiem de un prag foarte periculos, care ne va obliga să luăm anumite măsuri”, a declarat Raed Arafat, la TVR.

O nouă zi cu recorduri negative în România. 608 pacienți cu COVID-19, în secțiile de terapie intensivă

România a înregistrat, marți, două recorduri negative în contextul pandemiei de coronavirus. Potrivit raportării Grupului de Comunicare Strategică, de luni până marți și-au pierdut viața 73 de pacienți diagnisticați cu COVID-19, cel mai grav bilanț al deceselor zilnice de la începutul pandemiei. Totodată, în acest moment 608 pacienți sunt în stare gravă în secțiile de terapie intensivă, aceasta fiind prima dată când România a depășit pragul de 600 de persoane cu COVID-19 internate la ATI. În acelați timp, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 2.121de noi îmbolnăviri, astfel că bilanțul total al cazurilor la nivel național a ajuns la 139.612, 109.898 de pacienți fiind declarați vindecați.Până în prezent, 5.121 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în România.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.540.222 de teste. Dintre acestea 23.476 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.771 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.705 la cerere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`