Noi măsuri anti-coronavirus în Galați. Se închid restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri. Spectacolele, interzise

Noi măsuri anti-coronavirus în Galați. Se închid restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri. Spectacolele, interzise
Sursa foto: Pixabay

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis, marți, închiderea restaurantelor, cafenelelor și a sălilor de jocuri, precum și interzicerea manifestărilor publice până pe 12 octombrie, atât în municipiu, cât și în localitățile din județ în care rata de infectare cu coronavirus depășește 1,5 cazuri la mia de locuitori. Marți, chiar primarul reales al municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat că a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Noi măsuri anti-coronavirus în Galați

Grupul de Suport Tehnico-Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase la nivelul județului Galați a adoptat, marți, mai multe măsuri menite să prevină răspândirea SARS-CoV-2.

Astfel, în perioada 6 – 12 octombrie 2020, va fi suspendată activitatea în restaurantele și cafenelele din interiorul clădirilor din municipiul Galați și din comunele Cuca, Șendreni și Vânători. În aceste locuri, incidența cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile depăște 1,5 infectări la mia de locuitori.

Totuși, în acest interval va fi permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Tot în perioada 6 – 12 octombrie, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor și pensiunilor va fi permisă doar pentru clienții cazați.

Teatrele, cinematografele și sălile de spectacole din municipiul Galați vor fi închise în perioada menționată. De asemenea, nu vor fi organizate concerte, spectacole, festivaluri sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber.

Nici sălile de jocuri din municipiul Galați și din comunele Cuca, Șendreni și Vânători nu vor fi deschise până pe 12 octombrie, inclusiv.
La evenimentele cu caracter religios nu va fi permisă participarea pelerinilor din alte localități.

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători își vor desfășura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă telemuncă. Unde acest lucru nu e posibil, este recomandată decalarea programului de lucru.

Cel mai mare liceu din Galați iese din scenariul roșu de predare

Autoritățile au mai decis ca, din 8 octombrie, Colegiul Național ”Costache Negri” din Galați să intre în scenariul galben de predare. Asta înseamnă că o parte din elevi vor veni la clase, iar ceilalți vor asista la lecții online, de acasă. Ulterior se va face rocada între cele două grupe.

Colegiul Național ”Costache Negri”, cel mai mare liceu din Galați, trecuse în scenariul roșu luna trecută, după depistarea a trei cazuri de coronavirus. De atunci, orele s-au ținut doar de la distanță, online. Decizia fusese luată de Direcția de Sănătate Publică, împreună cu Inspectoratul Școlar.

Galațiul este primul oraș din România care a impus obligativitatea purtării măștii la 100 de metri în jurul școlilor.

Primarul din Galați, Ionuț Pucheanu, este infectat. Simptomele de COVID-19 sunt ușoare

Primarul reales al municpiului Galați, Ionuț Pucheanu, a transmis marți, printr-o postare pe Facebook, că a fost testat pozitiv cu coronavirus. Direcția de Sănătate Publică Galați a demarat o anchetă epidemiologică în cazul său, pentru a depista toate persoanele care au intrat în contact cu el în ultima vreme.

„M-am autoizolat imediat cum au apărut primele semne. Am simptome ușoare, pot să mă ocup în continuare de treburile curente ale Primăriei și sunt în legătură permanentă cu colegii din aparatul administrativ. Activitatea instituției se desfășoară în condiții normale, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare”, a scris edilul, pe rețeaua socială.

Anunțul vine la o săptămână după ce Primăria condusă de Pucheanu a aprobat și finanțat organizarea unui festival culinar, deși incidența cazurilor de coronavirus în municipiu depășise deja 1,5 la mia de locuitori. Potrivit recomandărilor formulate de la București, asta ar fi însemnat că evenimentele de acest tip trebuiau complet interzise, nicidecum organizate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`