EXCLUSIV // Medicul Virgil Musta, despre tratamentul luat de Donald Trump pentru COVID-19: “Îți trebuie mult curaj să îi dai președintelui așa ceva”

EXCLUSIV // Medicul Virgil Musta, despre tratamentul luat de Donald Trump pentru COVID-19: “Îți trebuie mult curaj să îi dai președintelui așa ceva”

EXCLUSIV // Unul dintre tratamentele pe care medicii îl administrează președintelui SUA, Donald Trump, în speranța de a-i ameliora simptomele după ce a fost diagnosticat cu Covid-19 este o combinație experimentală de anticorpi.

Vineri după-amiază, Casa Albă a spus într-o scrisoare că președintele Donald Trump a fost tratat cu o doză de opt grame de cocktail experimental de anticorpi realizată de compania Regeneron. Pentru a-și face terapia cu anticorpi monoclonali, oamenii de știință Regeneron au selectat doi anticorpi care au neutralizat cel mai bine o versiune a noului coronavirus în laborator.

Medicul Virgil Musta a prezentat pentru B1.RO în ce constă, de fapt, acest tratament și care sunt riscurile la care se expune președintele SUA, Donald Trump:

“Tratamentul pe care îl ia președintele Trump este unul imunomodulator. De fapt, se introduc niște anticorpi care neutralizează virusul astfel încât el să nu mai desfășoare infecție în organism. Este un tratament incipient și este în studiu clinic. Îți trebuie mult curaj să dai președintelui un tratament a cărui experiență este pe 200 de cazuri, dar foarte probabil că rezultatul a fost favorabil și că acesta a fost motivul pentru care s-a luat hotărârea să i se administreze acest tratament în stadiu de studiu clinic”, a precizat medicaul Virgil Musta.

Acesta a subliniat că tratamentul cu anticorpi nu este mai periculos decât alte tratamente aflate la rândul lor în studiu clinic, însă trebuie trecute toate etapele de securitate pentru a putea fi administrat pe scară largă:

“Nu cred că este mai riscant. Imunoglobulina și anticorpii sunt introduși frecvent în patologia de boli infecțioase pentru a neutralia agentul patogen. Singura problemă este de modul în care a fost preparat, dacă există sau nu riscuri. În momentulîn care se adminsitrează un nou medicament trebuie să treacă toate etapele de securitate pentru a-l administra populației.

Anticorpii sunt proteine ​​pe care organismul le produce pentru a combate infecțiile. Oamenii de știință au copiat acei doi anticorpi pentru a face un tratament pentru Covid-19.

Cocktailul aflat încă în faza de testare, cunoscut sub numele său științific drept REGN-COV2, se află în studii clinice încă din iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`