Gabriela Firea va depune plângere penală: Așteptăm rezoluțiile BEM și BEC. Sunt probe evidente că alegerile locale din Capitală nu au fost organizate corect și legal

Gabriela Firea va depune plângere penală: Așteptăm rezoluțiile BEM și BEC. Sunt probe evidente că alegerile locale din Capitală nu au fost organizate corect și legal
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea a anunțat că,dacă Biroul Electoral Central nu va da curs contestaţiilor formulate de PSD, are de gândsă se adreseze Parchetului și susține că „sunt probe evidente că alegerile locale nu au fost organizate corect, legal, constituţional în Municipiului Bucureşti”.

Gabriela Firea intenționează să depunăplângere penală, după alegerile locale din Capitală

„Aşteptăm să vedem ce rezoluţii vor mai da reprezentanţii BEM şi BEC. Ulterior, repet nu îmi face nicio plăcere, suntem nevoiţi să ne adresăm Parchetului care bineînţeles va decide în funcţie de elementele probatorii pe care le punem la dispoziţie. Vreau să subliniez, deja nu sunt decât câteva zile de la data alegerilor şi adevărul începe să iasă la lumină. Eu am spus, dar puţini m-au ascultat, puţiniau avut timp să analizeze ceea ce afirmam eu, că acestealegeri dacă vor fi câştigate nu vor fi prin cinste, prin onestitate, corectitudine şi prin valoarea candidaţilor, ciprin foarte multă manipulare şi posibil prin fraudă. Manipulare. Chiar astăzi premierul şi Nicuşor Dan au ieşit în declaraţii comunesă spună că, într-adevăr, Guvernul nu a putut să ajute Capitala în această perioadă pentru că eram eu primar şi că de mâine va curge lapte şi miere. Sau, mă rog, din momentul în care se va depune jurământul, dacă se va depune”, a afirmat Gabriela Firea, duminică, la Antena 3, potrivit News.ro.

Primarul general în funcție susține că nu este vorba despre ea ca persoană sau despre cariera ei politică, „ci este vorba despre democrație”.

„Aici nu este vorba despre mine, despre persoana mea sau despre cariera mea politică, ci este vorba despre democraţie şi despre situaţia în care ne aflăm cu toţii, la 30 de ani de la Revoluţie, în care sunt probe evidente că alegerile locale nu au fost organizate corect, legal, constituţional în Municipiului Bucureşti. Probabil că sunt şi alte situaţii în ţară, dar aici sunt exemple elocvente.Am obligaţia de cetăţean în primul rând şi abia apoi de om politic să uzăm de toate formele democratice prin care măcar să atragem atenţia tuturor instanţelor, fie că sunt electorale sau din justiţie, că ceea ce s-a întâmplat atât în noaptea alegerilor cât şi a doua zi nu are nicio legătură cu democraţia. Dacă BEM, BEC, BES-urile îşi pasează pisica unii de la alţii, cred că trebuie să mergem mai departe, nu pentru că ne ţinem de scaune sau nu pentru că nu ştim să pierdem cum am văzut comentarii. Dovada cea mai clară că eu ştiu să o iau de la zero de fiecare dată, şi în viaţa privată şi în cea profesională, este că am avut momente de cumpănă mult mai grave decât acesta şi în viaţa privată am avut puterea să mă ridic”, a mai spus Gabriela Firea.

Tot duminică, la România TV, Gabriela Firea a declarat că „avem în premieră 65.000 de voturi nule în Capitală. Aproape 10% din voturile exprimate. Să înţelegem că oamenii nu ştiu să voteze sau mâzgălesc buletinele de vot? Pe urmă diferenţele majore între procesele verbale venite de la secţii şi cifrele care se găseau la AEP. 200-300 de voturi în plus pentru contracandidatul meu pe unele procese verbale”.

„Dacă nu se va întampla nimic la BEC, din respect pentru democraţie şi votul cetăţenilor, ne vom adresa mai departe şi vom face o plângere la parchet, astfel încât să aflăm ce s-a întâmplat. Dacă PSD era la guvernare ţi apăreau aceste imagini, toată Piaţa Victoriei era plină”, a adăugat social-democrata.

Alegerile locale din Românias-au desfășurat duminică, 27 septembrie 2020, iarprezența la vot a fost de46,02%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`