Autoritățile dezmint drept „false” informațiile potrivit căreia Raed Arafat ar fi dispus carantinarea a 11 localități din județul Vâlcea

Autoritățile dezmint drept „false” informațiile potrivit căreia Raed Arafat ar fi dispus carantinarea a 11 localități din județul Vâlcea
Foto: gov.ro

Instituția Prefectului Județul Vâlcea a dezmințit drept „false” informațiile potrivit cărora dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, ar fi dispus carantinarea a 11 localități din județul Vâlcea până pe 15 octombrie.

Comunicatul emis duminică de Instituția Prefectului Județul Vâlcea

Ca urmare a propagării în mediul online a unor informaţii potrivit cărora şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, ar fi dispus carantinarea a 11 localităţi din judeţul Vâlcea până pe 15 octombrie, facem precizarea că acestea sunt informaţii false.

Prefectul Sebastian Fârtat a discutat în această după-amiază cu domnul dr. Raed Arafat, care a afirmat categoric că nici nu s-a pus în discuţie luarea unor astfel de măsuri pentru Vâlcea, singurele restricţii aplicate în judeţ în prezent fiind cele dispuse de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea prin Hotărârea nr. 25 şi care vizează 19 localităţi în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori.

Aceste restricţii dispuse prin Hotărârea nr. 25 a CJSU Vâlcea prevăd reducerea activităţii restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor la 1/3 din capacitatea autorizată, precum şi suspendarea activităţii operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, sunt suspendate spectacolele, concertele şi evenimentele culturale, precum şi evenimentele private (nunţi, botezuri, zile onomasti ce etc) şi rânduielile bisericeşti (pomeni şi parastase) în localurile publice situate în spaţii închise. Totodată este interzisă organizarea de evenimente publice ocazionale de tip târguri săptămânale, târguri de produse tradiţionale, bâlciuri, talciocuri, pieţe volante, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise fiind valabilă doar dacă sunt mai mult de două persoane care nu fac parte din aceeaşi familie.

Restricţiile sunt valabile până pe 14 octombrie inclusiv, însă nu afectează celelalte localităţi din judeţ şi nici nu presupun închiderea sau carantinarea celor 19 localităţii pentru care au fost dispuse aceste măsuri.

Facem apel pe această cale la cetăţenii judeţului să nu dea atenţie şi să nu distribuie aceste informaţii false vehiculate în mediul online şi să se informeze doar din surse autorizate şi verificate.

Publicată de ISU Valcea peDuminică, 4 octombrie 2020

România, aproape 136.000 de cazuri confirmate de COVID-19 de la debutul pandemiei. Vâlcea a avut 43 de cazuri noi, la cel mai recent bilanț

România a ajuns la un total135.900 de cazuri confirmate de COVID-19de la izbucnirea crizei sanitare. Grupul de Comunicare Strategică a precizat că108.135 de pacienți au fost declarați vindecați.

Potrivit autorităților, Vâlcea a contabilizat 43 de cazuri noi de COVID-19,sub Municipiul București și județe precum Brașov sauIași.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`