Cercetătorii au descoperit noi simptome ale infecției cu coronavirus în rândul adulților. Ce arată un raport al CDC

Cercetătorii au descoperit noi simptome ale infecției cu coronavirus în rândul adulților. Ce arată un raport al CDC
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, agenţia federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, a anunțat noi simptome ale infectării cu Covid-19 care sunt asemănătoare cu simptomele unui sindrom inflamator rar în rândul copiilor (MIS-C), scrie CNN. 

Din cauza sindromului inflamator multisistemic al adulţilor, MIS-A, au decedat trei persoane şi se pare că ar afecta în mod disproporţionat minorităţile etnice, conform specialiștilor. 

Aceștia au analizat cazurile a 27 de aduți care aveau între 21 şi 50 de ani.

Cei mai mulți prezentau inflamaţii extreme pe tot corpul, iar organele, cum ar fi inima, ficatul şi rinichii, erau afectate. Este important de precizat că în cazul acestora plămânii nu erau afectați.  

 

Ce spun specialiștii 

 

„Deşi hiperinflamarea şi disfuncţia organelor extrapulmonare sunt simptome în rândul adulţilor spitalizaţi cu forme severe de COVID-19, aceste afecţiuni sunt în general însoţite de insuficienţă respiratorie”, potrivit CDC.  

„În schimb, pacienţii cu MIS-A au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scăzut în sânge) sau anomalii observate în radiografii. Doar 8 din 16 pacienţi au avut simptome respiratorii documentate înainte de apariţia MIS-A”, conform Digi 24.  

 

Ce mai arată raportul

 

Raportul săptămânal al CDC arată că o treime din cei 27 de oameni nu aveau Covid-19, dar prezentau anticorpi, ceea ce înseamnă că au fost infectați în trecut cu coronavirus. 

„Toţi pacienţii cu MIS-A descrişi în acest raport, cu excepţia unuia, aparţineau grupurilor minoritare etnice sau rasiale”, mai precizează cercetătorii.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`