Data la care va avea loc Black Friday în 2020. Vinerea Neagră a reducerilor este în noiembrie

Data la care va avea loc Black Friday în 2020. Vinerea Neagră a reducerilor este în noiembrie
Foto: Pixabay.com

Black Friday 2020, cunoscut și sub numele de „Vinerea neagră” a prețurilor, este cel mai așteptat eveniment de cumparaturi al anului. Multe magazine, în special online, au pregătit cele mai substanțiale reduceri din an, în 2020 având loc în luna noiembrie.

Black Friday 2020 va avea loc în luna noiembrie

Mai exact, în luna noiembrie a acestui an, magazinele au șansa să își prezinte cele mai bune oferte. Fie că este vorba de încălțăminte, parfumuri, electrocasnice sau haine, toate vor avea prețuri mai mici decât le găsiți în orice perioadă a anului.

Cu cât reducerile sunt mai atractive, cu atât mai cunoscut devine magazinul. Iar popularitatea acestuia se va reflectă în vânzările din această zi. Astfel că, în România, Black Friday va avea loc pe 20 noiembrie, şi în weekendul ce urmează acestei vineri, impact.ro.

Cu toate acestea, unele magazine participante aleg să ofere reduceri în perioada 16 – 22 Noiembrie. Altele vor oferi diverse promoţii şi reduceri în intervalul 23 – 29 Noiembrie, după cum s-a întâmplat și în anii trecuți.

Ce este Black Friday

Black Friday provine din Statele Unite ale Americii (SUA) și desemnează ziua ce dă startul sezonului de cumpărături de iarnă. La ei, în fiecare an Black Friday are loc în Vinerea imediat următoare zilei de Thanksgiving.

Termenul Black Friday a apărut pentru prima dată în Philadelphia și a însemnat blocaje grele de trafic vineri, după Ziua Recunoștinței. Interpretarea modernă a acestui termen în limba engleză este mai pozitivă – este asociată cu idiomul ”în negru” (adică ”echilibrul pozitiv”, spre deosebire de ”în roșu”), ceea ce înseamnă că mulți vânzători ”vor fi în creștere” în această zi.

Black Friday este cea mai aglomerată zi de cumpărături din Statele Unite.

În anul 2009, numărul cumpărătorilor a fost de 134 de milioane de persoane, care au cheltuit în total 10,69 de miliarde de dolari.

Black Friday, sau pe românește Vinerea Neagră a Prețurilor, a devenit rapid extrem de popular. Vinerea Reducerilor este în România de câțiva ani. Multe magazine şi retaileri au oferit reduceri importante în această zi și o vor face și în acest an.

Black Friday în România, din 2011

Black Friday începe în mod oficial în ultima vineri din noiembrie, dar multe magazine vor da tonul la reduceri cu o saptamană înainte.

Black Friday în România se ține începând din 2011, iar de atunci a avut un succes răsunător. An de an, românii așteaptă cu sufletul la gură reducerile. Aceștia își pot cumpăra obiecte pe care nu le pot cumpăra la preț întreg.

Popularitatea de care s-a bucurat acest fenomen în Statele Unite i-a determinat și pe retailerii din alte țări să “importe” Vinerea Neagră, pe teritoriul lor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`