Președintele american, Donald Trump, și soția sa, Melania, testați pozitiv pentru infecția cu coronavirus

Președintele american, Donald Trump, și soția sa, Melania, testați pozitiv pentru infecția cu coronavirus
Foto: hepta.ro/Zuma Press / Erin Scott - Pool Via Cnp

Președintele SUA, Donald Trump, și soția sa, Melania, au fost testați pozitiv pentru infecțiacu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut printr-un mesaj publicat pe contul de Twitter al liderului de la Casa Albă.Donald Trump are 74 de ani, o categorie de vârstăcu un risc ridicat de a suferi complicații în cazul contractării SARS-CoV-2.

Donald și Melania Trump, infectați cu noul coronavirus

”În această seară, Prima Doamnă și cu mine am fost testați pozitiv pentru COVID-19. Vom începe imediat procesul de carantină și recuperare. Vom trece prin asta ÎMPREUNĂ!”, se arată în mensajul publicat pe rețeaua socială.

Președintele american, Donald Trump, și soția sa, Melania, testați pozitiv pentru infecția cu coronavirus

O reacție a venit și din partea Melaniei Trump, Prima Doamnă a SUA. Într-o postare de pe Twitter, a ea precizat că se află acasă, în carantină, dar că se simte bine. Ea a mai anunțat și că și-a amânat toate angajamentele din perioada următoare și a făcut apel la populație să se protejeze.

”Așa cum prea mulți americani au procedat anul acesta, eu și președintele suntem în carantină acasă, după ce am fost testați pozitiv pentru COVID-19. Ne simțim bine și am amânat toate evenimentele programate în perioada următoare. Vă rugăm să vă protejați, vom trece cu toții cu bine prin asta”, a transmis Melania Trump.

Prima reacție a Melaniei Trump după infectarea cu coronavirus

Anterior acestui anunț, cuplul prezidențial american intrase în carantină după ce o consilieră a lui Trump a primit confirmarea infectării cu coronavirus.Este vorba despre Hope Hicks, una dintre cele mai apropiate consiliere ale liderului de la Casa Albă, care a fost diagnostocată cu COVID-19 la scurt timp după cea călătorit alături de Trump, la bordul avionului prezidențial Air Force One, către dezbaterea electorală cu Joe Biden, care a avut loc pe 29 septembrie, în Cleveland.

B1 TVva difuza în premieră și în exclusivitateîn România documentarul”AMERICA ALEGE: TRUMP VS BIDEN”, o anchetă spectaculoasă și amplă despre alegerile prezidențiale din Statele Unite, din 2020,vineri, 2 octombrie, de la ora 22.00.

Donald Trump, testat pozitiv cu COVID-19 la câteva zile după prima dezbatere cu Joe Biden, contracandidatul său la alegerile prezidențiale

Confirmarea infectării cu noul coronavirus a lui Donald Trump și a soției sale vine la doar câteva zile după prima dezbatere organizată în SUA în perspectiva alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

Președintele în exercițiu și contracandidatul său, democratul Joe Biden, s-au întâlnit în Cleveland, într-o confruntare în care discuțiile s-au axat pe economie, o strategie cu privire la criza coronavirusului, dar şi pe problemele rasiale. Dezbaterea a fost marcată de multe momente tensionate între cei doi contracandidaţi, care nu s-au ferit să îşi arunce cuvinte grele.

Donald TrumpşiJoe Bidenau avut parte de mai multe schimburi dure de replici, iar moderatorul Chris Wallace a reuşit cu greu să îl stăpânească peDonald Trump. Actualul lider de la Casa Albă l-a întrerupt în nenumărate rânduri pe contracandidatul său, care l-a numit l-a numit clovn şi ”cel mai rău preşedinte pe care l-a avut America”, în timp ce Trump a afirmat, la un moment dat, că ”nu este nimic inteligent la” adversarul său democrat.

Următoarea confruntare dintre cei doi ar urmea să se desfășoarepe 15 octombrie, la Miami, iar ultima pe 22 octombrie, la Nashville.

Donald Trump, afirmații controversate cu privire la pandemia de coronavirus

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, liderul american s-a remarcat printr-o serie de declarații prin care diminua gravitatea bolii provocate de SARS-CoV-2. La un moment dat, acesta chiar a sugerat că injectarea de dezinfectant în corp ar putea opri infecția cu coronavirus.

„Văd că dezinfectantul îl poate elimina (n.r. coronavirusul) într-un minut. Un minut. Există o modalitate prin care am putea face asta, prin injectarea în corp sau altă modalitate de curățare? Ar fi interesant să verificăm asta. Se poate sau nu se poate. Nu sunt medic”, a sugerat Donald Trump, în luna aprilie.

Ulterior, liderul de la Casa Albă a făcut public faptul că ia hidroxiclorochină pentru a se proteja de noulcoronavirus. Este vorba despre substanța care, la începutul pandemiei, a fost folosit pe scară largă, mai ales în Statele Unite, pentru a trata problemele respiratorii asociate cu noulcoronavirus. Totuși, medicamentul, un derivat al clorochinei, folosit de obicei împotriva malariei, lupusului și artritei reumatoide,nu a fost dovedit ca fiind eficientîn acest sens, până în prezent.

SUA, țara cea mai afectată din lume de pandemia de COVID-19

Statele Unite ale Americii sunt țara cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus. De la începutul crizei sanitare și până în acest moment, pe teritoriul american au fost confirmate peste 7,4 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar bilanțul deceselor a depășit 212.000, potrivit datelor disponibile, la ora transmiterii acestei știri, pe site-ul worldometers.info.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`