CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Peste 770 de copii au fost testați pozitiv în ultima săptămână

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Peste 770 de copii au fost testați pozitiv în ultima săptămână
Sursa Foto: Hepta

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, joi, că peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus în ultima săptămână.

Nelu Tătaru: Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Peste 770 de copii, diagnosticaţi cu Covid-19 în ultima săptămână

Ministrul Sănătății a explicat că, în ultima săptămână, au fost în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani infectați cu SARS-CoV-2.

”Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre în ultima săptămână avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani. Vedem că avem cazuri care ajung şi la 2.000 în contextul în care avem persoane de anumită vârstă, iar decesele le vedem ca şi manifestare la cei cu comorbidităţi în general. Atât procesul electoral, ziua votului, ziua când copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate şi cele mai respectate. Dar să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun. Sunt nişte reguli, trebuie doar respectate”, a afirmat Nelu Tătaru la Digi24, citat de News.ro.

Ministerul Educației: În 344 de școli din țară se învață exclusiv online

Amintim că Ministerul Educației și Cercetării a transmis joi, situația școlilor din România în ceea ce privește scenariile de funcționare, ținând cont de situația epidemiologică locală actuală.

Potrivit comunicatului de presă, la data de 1 octombrie, la nivelul întregii țări unitățile de învățănmânt funcționează după cum urmează: 12.704 unități de învățământ sunt încadrate în scenariul 1, adică cursurile se țin în instituții, față în față; 4.608 se încadrează în scenariul 2, care presupune participarea zilnică a tuturor elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu și 344 de unități de învățământ sunt în scenariul 3, adică toate cursurile se țin online.

Dintre cele 344 de unități în care nu se susțin cursuri în instituții, numai 151 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 193 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează sau a infrastructurii școlare în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Refuzul profesorilor de a preda online se poate lăsa cu desfacerea contractului de muncă

Refuzul profesorilor de a preda online va fi sancționat drastic, anunță Inspectoratul Școlar București. Cadrele didactice se pot alege cu desfacerea contractului de muncă în cazul în care nu își vor desfășura orele online, în situația în care se impune această măsură.

În acest sens, inspectorii încep controalele pentru a vedea dacă învățătorii și profesorii folosesc platformele educaționale puse la dispoziție gratuit de Google și Microsoft, scrie Europafm.ro.

“Se vor supune toate situațiile acestea spre analiză și se vor aplica măsurile legale. Se poate ajunge până la comisia de disciplină, și în urma analizei situației și motivelor pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București.

Aceasta a subliniat faptul că sancțiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”
20:59 - Diana Șoșoacă: “George Simion este cu PSD-ul de când am intrat în Parlamentul României”. Ce i-a spus liderul AUR înainte cu o săptămână să o dea afară din partid (VIDEO)