Cine este medicul Mircea Beuran, infectat cu noul coronavirus. Scandalurile în care a fost implicat și problemele cu legea

Cine este medicul Mircea Beuran, infectat cu noul coronavirus. Scandalurile în care a fost implicat și problemele cu legea
foto: Inquam Photos / George Calin

Doctorul Mircea Beuran (67 de ani)a fost confirmat cu COVID-19. În prezent, acesta se află sub tratament, internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Medicul a fost internat marți, după ce a raportat simptome specifice.

Mircea Beuran, fost șef al Secției de Chirurgie III din cadrul Spitalului Floreasca din București,este o persoană publică controversată, implicată în mai multe scandaluri.

Mircea Beuran, acuzat de mită

De curând, Mircea Beuran a lansat o carte, volum-documentar „COVID, colivia noastră”, cu susținerea președinteluiAcademiei Române, Ioan-Aurel Pop. În total, 50 de personalități cunoscute în România, printre care și Prefericitul Daniel, au contribuit cu texte. Cartea a stârnit numeroase controverse.

Anul trecut, acesta a fost acuzat că în sala de operație, a folosit o substanță care a grăbit moartea unei femei în vârstă de 66 de ani. În replică, chirurgul a declarat că nu se afla în sala de operație.

În 2018, procurorii DNA l-au acuzat pe Beuran că ar fi primit mită în valoare de peste 10.000 de euro pentru a desemna o anumită persoană într-un post de asistent universitar la UMF „Carol Davila”. Tribunalul Bucureștia decis ca doctorul Beuran să rămână sub control jurdiciar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`