Ludovic Orban: Nu pot să înțeleg de ce s-a acceptat ca Biroul Electoral al Sectorului 1 să își desfășoare activitatea într-o clădire a primăriei, unde la etajul doi era, de fapt, o echipă de campanie a primarului Tudorache (VIDEO)

Ludovic Orban: Nu pot să înțeleg de ce s-a acceptat ca Biroul Electoral al Sectorului 1 să își desfășoare activitatea într-o clădire a primăriei, unde la etajul doi era, de fapt, o echipă de campanie a primarului Tudorache (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, referindu-se la controversele privind numărarea voturilor de la Sectorul 1, că așteaptă să se facă o anchetă, iar cei care au încercat să ”afecteze corectitudinea procesului de numărare” a voturilor să fie pedepsiți. Rugat să comenteze imaginile apărute în spațiul public în care se vede cum mai multe persoane intră într-o încăpere în care sunt depozitați saci cu voturi, Orban a spus că nu a văzut înregistrarea.

Precizările premierului Ludovic Orban cu privire la acuzațiile de fraudare a alegerilor pentru Primăria Sectorului 1

„Nu știu, nu am văzut. Ceea ce știu este că un consilier liberal, candidat la Consiliu, a descoperit o tentativă de fraudă are este anchetată în momentul de față. De asemenea, știu că pe numărătoarea paralelă făcută de noi, pe baza proceselor verbale încheiate la secțiile de votare, Clotilde Armand a câștigat cu o diferență de peste 1.000 de voturi. Nu pot să înțeleg de ce s-a acceptat ca Biroul Electoral al Sectorului 1 să își desfășoare activitatea într-o clădire a primăriei, care la etajul doi era, de fapt, o echipă de campanie a primarului Tudorache, lucru care a și fost demonstrat.

Singurul lucru pe care pot să vi-l spun este că aștept să se facă o anchetă care a fost demarată, care trebuie să vizeze toate aspectele și să-i pedepsească pe aceia care au încercat să afecteze corectitudinea procesului de numărare”, a declarat premierul.

Ludovic Orban, despre Marcel Ciolacu: În politică trebuie să știi și să câștigi, și să pierzi

Referitor la faptul că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut renumărarea voturilor atât la alegerile pentru Sectorul 1, cât și la Primăria Capitalei, Ludovic Orban a precizat: „În politică trebuie să știi și să câștigi, și să pierzi. Diferența dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea este atât de clară încât nu mai lasă loc la niciun fel de dubiu. Să nu știi să pierzi, să te agăți de niște minciuni și denaturări ale unor fapte mi se pare lipsit de demnitate. Firea trebuie să înțeleagă că bucureștenii n-au mai vrut-o primar general și că au votat cu Nicușor Dan care este noul primar general”.

Ludovic Orban: Nu pot să înțeleg de ce s-a acceptat ca Biroul Electoral al Sectorului 1 să își desfășoare activitatea într-o clădire a primăriei, unde la etajul doi era, de fapt, o echipă de campanie a primarului Tudorache

Noi controverse după apariția imaginilor cu persoane care au intrat într-o sală unde erau depozitați saci cu voturi

În spațiul public au fost difuzate imagini care ar fi fost surprinse de camerele de supraveghere din zona securizată a Biroului Electoral al Sectorului 1, înregistrare în care apar niște oameni intră într-o sală plină cu saci cu voturi.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a precizat, joi, printr-un comunicat de presă că încăperea în care erau depozitați sacii cu voturi a fost desigilară la solicitarea președinteluii Biroului Electoral Sector 1 și de fiecare dată a fost întocmit un proces verbal.

”Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare. Activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența instituției noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral”,se arată în comunicatul citat.

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, care și-a anunțat victoria în alegeri, spune că în imagini apar observatori care aveau tot dreptul să se afle în respectiva încăpere și acuză că difuzarea înregistrării are ca scop ”intimidarea procurorului, președintele BES 1, care (…) are de luat o decizie la sesizarea PSD de anulare a scrutinului”.

Pe de altă parte, contracandidatul său, primarul în funcție, Dan Tudorache cere reluarea alegerilor în Capitală.

„Nu mai cer renumărarea. E bătaie de joc! Cer reluarea alegerilor. Ce să mai renumăr? (…) S-a viciat votul primarului general (…) Nu cred că cineva care vede acele imagini… sunt indubitabile”, a spus Tudorache.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`