Deschiderea anului universitar 2020-2021 în instituțiile militare de învățământ superior: 7 studenți, diagnosticați cu Covid-19 / Desfășurarea cursurilor se va face în sistem hibrid (VIDEO)

Deschiderea anului universitar 2020-2021 în instituțiile militare de învățământ superior: 7 studenți, diagnosticați cu Covid-19 / Desfășurarea cursurilor se va face în sistem hibrid (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Tradițional, anul academicîncepela 1 octombrie, dar în acest an pandemic unii studenți vor învăța online. În ceea ce privește instituțiile de învățământ universitar ale Ministerului Apărării Naționale – Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Institutul Medico-Militar – acestea au început cursurile anului universitar 2020-2021 în condiții de respectare a tuturor măsurilor de siguranță sanitară impuse pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2. Desfășurarea cursurilor se va face în sistem hibrid, atât față în față, cât și online, în funcție de situația specifică din fiecare unitate de învățământ.

“Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri pentru testarea studenților, aceștia sosind în unitățile de învățământ etapizat, în funcție de anii de studiu. De asemenea, echipe de epidemiologi din cadrul Direcției medicale au verificat implementarea măsurilor dispuse la nivelul tuturor instituțiilor militare de învățământ în scopul diminuării riscului de îmbolnăvire a studenților și membrilor corpului didactic și auxiliar”, anunță reprezentanții instituției.

Șapte elevi ai instituțiilor MApN au Covid-19

MApN mai anunță că din cei peste 6.200 de studenți și cursanți din instituțiile superioare de învățământ militar cinci sunt internați în spital

Până la această oră, dintre cei peste 6200 de studenți și cursanți din instituțiile superioare de învățământ militar cinci sunt internați în spital, iar doi sunt izolați la domiciliu.

“Toate cazurile au fost depistate și confirmate înainte de începerea cursurilor”, precizează MApN.

Studenții confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în izolare sau carantină au acces la cursuri în format online.

În toate instituțiile militare de învățământ au fost luate măsuri speciale în scopul diminuării riscului de îmbolnăvire a studenților și membrilor corpului didactic și auxiliar. Au fost elaborate scenarii care se vor aplica în funcţie de situaţia epidemiologică generală, de particularităţile regionale şi de infrastructura și resursele umane ale fiecărei instituţii.

Desfășurarea cursurilor se va face în sistem hibrid, atât față în față, cât și online, în funcție de situația specifică din fiecare unitate de învățământ. Activităţile practice-aplicative de pregătire militară şi educaţia fizică militară se derulează doar în spaţii deschise, iar instrucţia se va desfăşura pe platforme de instrucţie, cu respectarea distanţării fizice şi evitarea lucrului pe ateliere cu material de instrucţie comun.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mesajul ministrului Ionel Ciucă cu ocazia începerii anului universitar 2020-2021

“Dragi studenți

Un nou an universitar începe astăzi în condițiile speciale impuse de perioada de pandemie în care ne aflăm, cu măsuri de protecție împotriva îmbolnăvirii, dar cu obiective educaționale ambițioase. Provocările sunt foarte mari și nu va fi ușor să mențineți nivelul academic ridicat din instituțiile militare de învățământ superior, impus atât prin pregătirea absolvenților, cât și prin profesorii de elită care au confirmat noi standarde pentru învățământul universitar românesc.

Performanțele pe care le realizați, cunoștințele și abilitățile pe care le veți dobândi pe timpul anilor de studii sunt singurele care vor avea relevanță în cariera dumneavoastră militară.

Nu am nicio îndoială că mă adresez celor care reprezintă viitorul Armatei României. Misiunea voastră, a fiecărui student, masterand, cursant sau doctorand este grea, fără îndoială, dar este nobilă. Aveți datoria să vă pregătiți, să vă instruiți, să vă perfecționați pentru a deveni acei lideri de care armata noastră are nevoie în viitorul apropiat. Am mare încredere în fiecare dintre voi!

Vă rog să le transmiteți părinților, bunicilor, prietenilor și tuturor celor dragi vouă, care nu s-au putut bucura împreună cu voi la ceremonia de deschidere a anului universitar, că suntem conștienți de faptul că nu ați fi ajuns aici fără dragostea și sacrificiul lor. Permiteți-mi ca împreună cu voi să le transmit mulțumiri din toată inima!

Stimați profesori,

Vă felicit pentru dăruirea, devotamentul și profesionalismul de care dați permanent dovadă atunci când vă aflați la catedră. Vă revine, din nou, nobila sarcină să pregătiți viitoarea generație de ofițeri ai Armatei României, să puneți bazele educației celor ce vor avea misiunea de a-și sluji Țara cu credință și de a o apăra, chiar cu prețul vieții.

În fiecare an, cu fiecare nou val de studenți, masteranzi sau doctoranzi, începeți de la capăt, fără ezitare, lupta pentru formarea profesională a celor care își vor asuma responsabilitatea apărării României. Nu îndemnul și încrederea noastră sunt cele care vă motivează, ci propria dumneavoastră menire și pasiunea pe care ați dedicat-o profesiei de dascăl.

Dumneavoastră, dragi profesori, sunteți cei care veți modela caractere, veți oferi modele de urmat în carieră și în viață, veți oferi repere profesionale și morale celor ce vor urma o carieră militară și le veți călăuzi pașii spre reușită. Pentru toate acestea, vă mulțumesc în numele conducerii Ministerului Apărării Naționale și vă asigur că vă vom crea condițiile cele mai bune pentru a vă desfășura activitatea didactică în condiții de siguranță. Vom fi permanent alături de dumneavoastră pentru a sprijini procesul educațional.

Patriotismul, demnitatea, onoarea, cinstea și respectul trebuie să se afle lângă “bastonul de mareșal” din ranița fiecărui absolvent al unei instituții militare de învățământ superior.

Avem deja, printre noi, în întregul sistem național de apărare, securitate și ordine publică, o generație tânără de profesioniști, cu un bagaj însemnat de cunoștințe, dornici de afirmare și cu obiective clare ale carierei lor. Și acesta este și meritul dumneavoastră!

De astăzi încep cursurile în instituțiile militare de învățământ superior, startul pentru rezultate remarcabile pe timpul studiilor, obținute prin efortul personal al fiecăruia dintre voi, dar și prin spirit de echipă. Este un an universitar special, care se desfășoară, la fel ca în toată țara și ca în toată lumea, în condițiile de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Vă cer să respectați cu strictețe toate regulile sanitare impuse în instituțiile în care vă pregătiți. Aceste reguli sunt pentru protecția voastră, a personalului instituției și, mai ales, a celor dragi. Niciun efort nu trebuie considerat prea mare și nicio excepție nu trebuie făcută atunci când este vorba despre protecția în fața acestei pandemii. Vă asigur că am luat toate măsurile organizatorice posibile pentru a asigura cele necesare în materie de echipamente și materiale de protecție și că vom urmări îndeaproape ca toate măsurile stabilite să fie respectate.

Vă urez să aveți un an universitar excelent, cu rezultate foarte bune pe toate planurile pregătirii voastre!

Faceți-ne mândri de voi! Mult succes!”, a transmis ministrul apărării naționale cu ocazia începerii anului universitar 2020-2021.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI