Ludovic Orban: Nunțile, botezurile și transportul public prezintă cel mai mare risc de infectare cu noul coronavirus (VIDEO)

Ludovic Orban: Nunțile, botezurile și transportul public prezintă cel mai mare risc de infectare cu noul coronavirus (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, susține că din analizele autorităților reiese „clar” că riscul cel mai mare de de contractare a COVID-19 a fost la nunți și la botezuri, „la care nu s-au respectat regulile de protecție”. Totodată, el a atras atenția și la transportul public, despre care spune că a fost „al doilea factor de risc”. În acest context, premierul a cerut intensificarea acțiunilor de control.

Ludovic Orban, despre riscul de îmbolnăvire la nunți, botezuri și în transportul public

„Riscul cel mai mare de infectare a fost la nunți, botezuri, alte tipuri de evenimente, la care nu s-au respectat regulile. Al doilea factor de risc a fost transportul, mai ales cei intrajudețean, interjudețean și spre și dinspre platformele industriale. Am cerut intensificarea controalelor. (…) Am cerut Comitetelor județene, acolo unde situația o impune, să impună carantinarea de localități sau de zone.Cât despre comunicarea publică, am cerut prefecților ca, după depunerea jurământului de către primari, să ceară primarilor să se implice.Pânăla locale, mulți primari s-au temut să ia decizii și să impună măsuri. Acum primarii sunt aleși, au deplină autoritateși avem nevoie de implicarea lor”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seară.

Peste 2.100 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național

România a înregistrat un nou record negativ pe fondul crizei sanitare miercuri, când Grupul de Comunicare Strategică a anunțat2.158 de cazuri noi de COVID-19. Potrivit autorităților, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus,127.572 de persoane au fost diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 la nivel național. Dintre acestea,102.476 au fost declarate vindecate. Totodată, țara noastră a contabilizat4.825 de decese legate de această boală infecțioasă.

MediculEmilian Imbri a comentat evoluția epidemiei, în exclusivitate pentru B1.RO.

„Eu cred în continuare că va mai crește numărul, însă e doar o zi în care am avut 2158 de cazuri. Dacă mai țineți minte a fost o zi acum două săptămâni, când a fost peste 1800 de cazuri. Și atunci am vorbit doar despre o singură zi. A doua zi numărul a scăzut la 1.600 și nu a mai apărut 1800. Haide să vedem dacă mâine avem din nou peste 2000 de cazuri. Dacă apar trei zile la rând, atunci începem să ne gândim la faptul că e o alarmă. Nu intrăm încă în starea de foc, dar este o alarmă. Trebuie să fim prudenți. Cei care coordonează sistemul de sănătate va trebui să se gândească la planurile de extindere a zonei COVID, a zonei de internare și există spitale care pot să intre în acțiune.Sigur că dereglăm activitatea pe alte planuri, dar dacă va fi nevoie. Cred că asta se va întâmpla”, a afirmat Emilian Imbri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`