Klaus Iohannis, reacție dură după propunerea amânării alegerilor parlamentare pentru 2021: „Vă dați seama ce catastrofă ar fi!”

Klaus Iohannis, reacție dură după propunerea amânării alegerilor parlamentare pentru 2021: „Vă dați seama ce catastrofă ar fi!
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii mai multor formațiuni politice nu sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare în luna decembrie 2020. Printre aceștia, Călin Popescu Tăriceanu, care a propus ca scrutinul să se desfășoare în luna martie 2021.

Judecătorii CCR au respins, marți, sesizarea lui Klaus Iohannis și a decis că Parlamentul trebuie să stabilească data alegerilor. Președintele României a oferit o reacție pe marginea acestui subiect, în cadrul unei conferințe de presă.

„Este încercarea jalnicăa unor politicenicare știu cănu mai intrăîn Parlament, care vor sămai prindăniște luni de diurnă din punct de vedere al mandatului. Data alegerilor este 6 decembrie (…).

Procedurile care sunt în curs, sper săducăla aceastădată. Sunt aproape convins căașa va fi (…)”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Va fi nevoie de un Parlament cu puteri depline”

Organizarea alegerilor în data de 6 decembrie 2020 este imperativă, subliniază Iohannis.

„Riscăm săterminăm într-o perioadă inadmisibilăși văspun și de ce. Mandatul parlamentar se terminăpe 20 decembrie. Parlamentul nu se dizolvădin oficiu, iar parlamentarii nu mai pot hotărîlegi organice. Pot discuta doar legi simple și vădați seama ce catastrofăpentru România ar fi ca pânăiarnă, în pandemie, săfie plin de oameni care nu pot hotărîmai nimic.

Va fi nevoie de legi, de acțiune pentru a stopa anumite fenomene, pentru a acționa nu doar pentru legile justiției, ci și pentru a stăvili pandemia, pentru a veni cu legi bune. Va finevoie de un Parlamentcu puteri depline, sutăla sutăfuncțional, nu ca acum, cu parlamentari care așteaptăsămai ia diurna timp de 3 luni pentru mandat” a mai declarat președintele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`