Michèle Ramis își încheie mandatul de ambasador al Republicii Franceze în România

Michèle Ramis își încheie mandatul de ambasador al Republicii Franceze în România

Michèle Ramis își încheie mandatul de ambasador al Republicii Franceze în România, funcție pe care a îndeplinit-o din anul 2017.

În acest context. Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit-o marți în vizită de rămas-bun, pe Michèle Ramis.

Potrivit unui comunicat MAE, șeful diplomației române a evidențiat contribuția pozitivă a doamnei ambasador Michèle Ramis în beneficiul relațiilor bilaterale româno-franceze și profesionalismul și dedicația manifestate pe parcursul întregului său mandat.

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat stadiul foarte bun al relaţiei bilaterale, definită de Parteneriatul Strategic bilateral și de afinitățile culturale, lingvistice și istorice, așa cum acestea au fost reafirmate recent în cadrul Sezonului România-Franța.

Demnitarul român a evocat, cu acest prilej, împreună cu ambasadorul Ramis, momentele de referință ale mandatului acesteia, care a contribuit la dinamica foarte bună a relațiilor bilaterale din ultimii trei ani: vizitele la nivel de șef de stat (Președintele Franței Emmanuel Macron în România – 2017, Președintele României Klaus Iohannis în Franța – 2018), cooperarea din timpul Sezonului România-Franța (2018-2019), cooperarea din timpul evenimentelor dedicate Centenarului (2018), respectiv cooperarea din timpul Președinției române a Consiliului UE (2019).

La final, ministrul Bogdan Aurescu a adresat mulțumiri ambasadorului Michèle Ramis pentru întreaga sa activitate în România, urându-i succes în misiunile sale viitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`