COVID-19: Două noi focare de coronavirus în centre medico-sociale

COVID-19: Două noi focare de coronavirus în centre medico-sociale
foto: Pixabay

Noi focare de coronavirus au fost depistate în centre medico-sociale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova.

Două focare noi de coronavirus în Prahova

Două noi focare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost depistate în centrle amplasate în localităţile Nedelea şi Tătărăi, unde 39 de persoane au fost confirmate pozitiv.

Depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus în cele două centre aflate în subordinea DGASPC Prahova a avut loc în urma testărilor care se fac periodic, începând cu luna aprilie, în aşezăminte de acest tip.

„Ca urmare a celor constatate, a fost izolat personalul pozitiv şi contacţii acestora, iar beneficiarii au fost evaluaţi şi s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală”, informează Prefectura Prahova, luni după-amiază.

În centrul medico-social de la Tătărăi, 29 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19

„Zece dintre cei infectaţi sunt din rândul personalului, iar 19 sunt beneficiari. Şi în acest caz, a fost izolat personalul pozitiv şi contacţii acestora, iar beneficiarii au fost evaluaţi şi s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală”, a precizat Prefectura Prahova.

La nivelul judeţului, 76 de noi infectări au rost raportate în ultimele 24 de ore, trei dintre bolnavi având vârste sub 18 ani.

Bilanțul pandemiei de coronavirus

România înregistrează un nou record negativ în privința infecțiilor cu noulcoronavirus. Grupul de Comunicare Strategică (GSC) anunță luni că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.271 de noi cazuri deCOVID-19, dintr-un total de 6.162de teste.

Este cel mai mare număr de îmbolnăviri anunțat pentru o zi de luni, în condițiile în care este cunoscut faptul că duminica sunt prelucrate foarte puține teste și, prin urmare, în zilele de luni, numărul cazurilor anunțat este unul mai mic.

Totodată, autoritățile anunță un record negativ în privința pacienților internați în secțiile de terapie intensivă. 557 de persoane diagnosticate cuCOVID-19se află, în prezent, la ATI. Asta în contextul în care Româniadispunede puțin peste 1.000 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților infectați cucoronavirusși aflați în stare gravă. De asemenea, de duminică până luni, 30 de persoane infectate cucoronavirusau decedat. Aceste date vin în contextul în care în urmă cu exact două săptămâni a început noul an școlar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)