Ludovic Orban anunţă remanierea Guvernului după alegerile locale. Executivul se desparte de miniștrii care au obținut alte funcții la alegerile locale 2020

Ludovic Orban anunţă remanierea Guvernului după alegerile locale. Executivul se desparte de miniștrii care au obținut alte funcții la alegerile locale 2020
Foto: gov.ro

Mai mulți miniștri PNL au candidat la alegerile locale 2020. Pentru că există și câștigători, premierul Ludovic Orban este nevoie să se despartă de aceștia și să anunțe o remaniere guvernamentală.

Remaniere guvernamentală, după alegerile locale 2020

PNL-ul a obținut cel mai bun scor din ultimii ani la alegerile locale 2020.

După ce a picat o moțiune de cenzură și a supraviețuit alteia, Ludovic Orban face prima remaniere guvernamentală, la aproape un an de zile de la preluarea puterii în România.

„Miniștrii care au câștigat alegerile locale se vor duce pe pozițiile oferite de cetățeni și vor veni miniștri care să le ia locul.”, a declarat Ludovic Orban, în noaptea de duminică spre luni, la România TV.

Cine sunt miniștrii care au candidat la alegerile locale 2020 și vor pleca din guvern

Costel Alexe, ministrul Mediului, a candidat la Iași, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Alexe a primit cele mai multe voturi, astfel că a câștigat și va trebui să își dea demisia din guvern.

Totodată, Mihai Chirica a câștigat alegerile pentru primăria municipiului Iași, cu 42%. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Mediului, Costel Alexe, la rândul său candidat liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi. Alexe a declarat că îl bucură foarte mult faptul că PNL a câştigat la Iaşi pentru prima dată în 30 de ani atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean.

Marcel Vela a obținut funcția de consilier județean la Caraș Severin. Rămâne de văzut dacă va lăsa șefia Ministerului de Interne pe funcția de consilier.

Al treilea ministru care a candidat la alegerile locale 2020 este cel al Dezvoltării. Ion Ștefan a pierdut însă în fata PSD la Focșani.

Este pentru a doua oară cândIon Ştefanpierde în faţa lui Cristi Valentin Misăilă la Primăria Focşani, după scrutinul din 2016.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`