Concurență mare pentru Donald Trump! Vladimir Putin a fost și el nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. Care sunt argumentele

Concurență mare pentru Donald Trump! Vladimir Putin a fost și el nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. Care sunt argumentele
Foto: Hepta - Alexei Druzhinin

După Donald Trump, și Vladimir Putin a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace în 2021. Scriitorul rus Serghei Komkov a făcut propunerea, potrivit agenției EFE, citată de Agerpres.

„Propunerea a fost trimisă pe data de 9 septembrie, iar pe 10 a fost primită de comitetul Nobel de la Oslo”, a declarat scriitorul Serghei Komkov, în cadrul unei conferințe de presă.

Vladimir Putin a fost nominalizat înaintea lui Donald Trump, susține scriitorul, care și-a și justificat decizia.

„Ca lider al uneia dintre principalele țări ale lumii, el face un efort maxim pentru menținerea păcii și a liniștii nu doar pe teritoriul propriei țări, ci contribuie activ la soluționarea pașnică a confliectelor izbucnite pe planetă”, a dezvăluit Komkov.

Vladimir Putin, „atașat de valorile religioase”

Vladimir Putin a dispus trimiterea de ajutoare în timpul pandemiei COVID-19 în circa 30 de țări, printre careSUA, China, Italia și Iran, a punctat Komkov. În plus, un alt argument este atașamentul față de valorile religoase, incluzând cuvântul „Dumnezeu” în Constituție, susține scriitorul.

Liderul rus a mai fost propus pentru Premiul Nobel pentru Pace și în 2014. La acea vreme, neutralizarea arsenalului sirian de arme chimice, pentru evitarea unei intervenții militare occidentale a reprezentat argumentul.

Donald Trump, recunoscător celor care l-au nominalizat

Nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 2021, Donald Trump i-a sunat pe cei doi deputați scandinavi care au venit cu inițiativa. Oficialii Jacobsson și Tybring-Gjedde au făcut dezvăluirea.

Donald Trump i-a contactat pe cei doi scandinavi pentru a le mulțumi pentru propunere, informează TimesOfIsrael.

Cei doi oficiali nordici l-au propus la începutul lunii septembrie pe Donald Trump pentru Premiul Nobel 2021, pentru rolul pe care l-a avut în acordul de normalizare dintre Israel și Emiratele Arave Unite, dar și pentru eforturile sale de apropiere dintre Serbia și Kosovo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)