EXCLUSIV // Dr. Adrian Marinescu, despre numărul record de infectări cu COVID-19: „În cazul unor creșteri importante, trebuie luate măsuri la nivel de regiune”

EXCLUSIV // Dr. Adrian Marinescu, despre numărul record de infectări cu COVID-19: „În cazul unor creșteri importante, trebuie luate măsuri la nivel de regiune
Foto: Hepta - Abaca Press / Marechal Aurore/ABACA

Un nou record absolut înregistrat în ultimele 24 de ore. La nivelul întregii țăriau fost confirmate 1.767 noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 24.544 de teste, care au fost prelucrate în același interval. Medicul Adrian Marinescu, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, crede că trebuie urmărit cu atenție trendul săptămânal, iar în cazul unor creșteri majore, să se ia în calcul noi măsuri la nivel regional.

„În ceea ce privește cifrele, nu cred că este neapărat important pragul de 2.000 (n.r. – de infectări), ci ceea ce spun aceste cifre cu privire la media săptămânală și care este, de fapt, trendul. În ultimele săptămâni există un trend ascendent, nu exploziv, explicat concret, de anumiți factori: faptul că oamenii s-au întors din concedii în orașele aglomerate, începerea școlii, continuarea măsurilor de relaxare.

Dacă văd că direcția este către o creștere importantă, trebuie să iau niște măsuri, punctual, la nivel de regiune, unde sunt multe infectări,așa cum recomandă și OMS. Nu cred că există în acest moment varianta de a acționa la nivel național”, a declarat dr. Adrian Marinescu pentru B1.ro.

București, Argeș, Prahova și Bacău se numără printre județele cu cele mai multe cazuri zilnice de infectări înRomânia.

Dr. Adrian Marinescu: „Lucrăm la capacitate maximă”

În acest moment, la „Matei Balș” se lucrează la capacitate maximă.

„Lucrurile sunt stabile la Institutul ‘Matei Balș’, inclusiv la ATI, dar este adevărat, lucrăm la capacitate maximă, ca și până acum. Avem un număr mic de locuri, nu este greu să se ocupe toate”, a declarat medicul infecționist pentru B1.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”