Klaus Iohannis a decorat compania Continental Automotive: ”Pentru o creștere economică sustenabilă avem nevoie de o tehnologie prietenoasă cu mediul și sigură” (VIDEO)

Klaus Iohannis a decorat compania Continental Automotive: ”Pentru o creștere economică sustenabilă avem nevoie de o tehnologie prietenoasă cu mediul și sigură” (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, marți, sediul Continental Automotive din Timișoara, companie căreia i-a acordat o decorație ”pentru performanțele deosebite și rezultatele obținute”. În discursul pe care l-a susținut cu această ocazie, șeful statului a subliniat că pentru o creștere economică sustenabilă este nevoie de ”tehnologie prietenoasă cu mediul și sigură” și a salutat angajamentul companiei de a contribui la dezvoltarea industriei din România.

Klaus Iohannis a anunțat că decorează companiaContinental Automotive

”Pentru o creștere economică sustenabilă avem nevoie de o tehnologie prietenoasă cu mediul și sigură, de decizii și acțiuni responsabile, atât din partea autorităților, cât și a mediului de afaceri, avem nevoie de inovare.

În urmă cu 20 de ani, ați început activitatea în România, în acest oraș care este kilometrul zero al democrației și libertății noastre. Timișoara este un simbol al schimbării noastre democratice, dar și al schimbării. Acum sunteți unul dintre cei mai mari exportatori ai economiei românești. Aveți peste 2.0.000 de angajați din țara noastră din care o treime sunt ingineri și specialiști IT în centrele de cercetare și dezvoltare. Sunteți un partener constant în educația profesională. Pentru performanțele deosebite ale companiei și rezultatele obținute, am decis să decorez compania Continental Automotive România. Salut angajamentul dumneavoastră de a contribui și în continuare la dezvoltarea industriei din România în mod inovator și sustenabil”, a declarat Klaus Iohannis.

După vizita sa la două dintre unitățile Continental, președintele a salutat măsurile luate pentru a asigura protecția sanitară a angajaților în contextul pandemiei de coronavirus, precum și ”implicarea mediului de afaceri în promovarea și susținerea educației” și a precizat că a primit asigurări ”că finalizarea investiției privind stația de ameliorare a calității aerului va răspunde în mod adecvat interesului cetățenilor” din Timișoara.

Iohannis: Industria auto este unul dintre principalii vectori de competitivitate ai economiei noastre

”Știm cu toții că industria auto este unul dintre principalii vectori de competitivitate ai economiei noastre. Avem sute de companii active în domeniu, iar multe dintre acestea sunt foarte competitive pe piața externă. În ultimii ani, companiile de profil se situează, în mod constant, în topul celor mai doriți angajatori. Parteneriatul cu industria IT și activitățile de cercetare-dezvoltare vor transforma acest sector într-un vârf de lance pentru industria viitorului. O industrie care necesită noi tehnologii, grijă pentru mediu, educație flexibilă și orientată. În prezent, epidemia de COVID-19 a generat schimbări profunde în relațiile sociale și de muncă și a evidențiat necesitatea unor comportamente mai responsabile”, a mai spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai precizat că ”implicarea centrelor universitare cu tradiție în susținerea industriei inteligente, a agendei digitale și de mediu, ar trebui să fie o preocupare constantă pentru noi toți”.

”Dacă adăugăm și fondurile europene generoase pe care le-am obținut, am convingerea că România se va repoziționa pe harta infrastructurii regionale de transport și își va reconsolida avantajele competitive generate de resursa umană”, a conchis Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`