Vaccinurile pentru coronavirus ar putea costa între 5 și 15 euro pe unitate

Vaccinurile pentru coronavirus ar putea costa între 5 și 15 euro pe unitate
sursa foto: pixabay

Potrivit Asociației Farmaceutice Europene (EFPIA), vaccinurile pentru coronavirus ar putea costa între 5 și 15 euro pe unitate. Acesta este un preț rezonabil pe doză, a declarat președintele grupului european de vaccinare, Sue Middleton, la o audiere în Comisia de sănătate a Parlamentului European, marți, la Bruxelles.

Cu toate acestea, prețurile exacte nu au fost stabilite în acordurile încheiate până acum între producătorii de vaccinuri și Uniunea Europeană, scriehandelsblatt.com.

Vicepreședintele producătorului Sanofi, Thomas Triomphe, a asigurat că va exista un preț corect și scăzut. Un preț redus ar trebui să se aplice țărilor în curs de dezvoltare. Nu este încă posibil să se spună exact cât va costa o doză de vaccin.

Comisia UE a încheiat acorduri-cadru cu producătorii Sanofi și GSK, precum și cu Astrazeneca pentru livrarea a câteva sute de milioane de doze de vaccin. Au avut loc discuții și cu alți producători. Până în prezent, însă, niciunul dintre vaccinuri nu a fost testat și aprobat în cele din urmă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`