Nelu Tătaru: Haideţi să respectăm normele, pentru că al doilea val al pandemiei depinde foarte mult de cum gestionăm primul val

Nelu Tătaru: Haideţi să respectăm normele, pentru că al doilea val al pandemiei depinde foarte mult de cum gestionăm primul val
Foto: Dan Amariei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a atras atenția, duminică, că este mai important că primul val pandemic să fie bine gestionat, pentru că de această perioadă depinde cât de puternic va lovi cel de-al doilea val de COVID-19. Ca să nu ne confruntăm cu o situație devastatoare din punct de vedere medical, Tătaru a reamintit că trebuie să respectăm cu strictețe măsurile de protecție și să ne vaccinăm împrotriva gripei sezoniere, pentru a nu suprapune cele două virusuri.

”Respectăm normele, avem transmitere comunitară redusă şi un număr scăzut de cazuri, ne menţinem în faza de platou. Haideţi să respectăm normele, să transformăm primul val într-un val decizional, pentru că al doilea val depinde foarte mult de cum gestionăm primul val.Credcă al dolea val depinde de primul, să termină, să ducem pe panta descendentă primul val”, a declarat duminică, la Iaşi, ministrul Sănătăţii.

330 de mii de doze de vaccin au ajuns în România

Ministrul Sănătății a declarat, joică au fost comandate, până în prezent, 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Potrivit acestuia, prima tranșă a ajuns deja la noi în țară și a fost distribuită Direcțiile de Sănătate Publică din teritoriu, scrie Agerpres.

Acestaa ținut să precizeze că în 2020, în categoria de risc ce va beneficia de vaccinare gratuită vor intra și cadrele didactice.

În total, pentru România, au fost comandate 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Până la acest moment, potrivit ministrului Sănătății, au ajuns în România 330 de mii de doze, urmând să mai ajungă încă 400 de doze în cursul lunii septembrie. În cursul lunii viitoare ar urma să ajungă 1,2 milioane de doze din vaccinul antigripal, iar la final o tranșă de 1 milion.

„A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400 de mii în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, în timpul vizitei de la Brăila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`