Alexei Navalnîi anunță într-o postare că a făcut progrese extraordinare: Acum sunt un tip ale cărui picioare tremură când coboară pe scări (FOTO)

Alexei Navalnîi anunță într-o postare că a făcut progrese extraordinare: Acum sunt un tip ale cărui picioare tremură când coboară pe scări (FOTO)
Sursa Foto: Instagram

Alexei Navalnîi a postat sâmbătă, pe rețelele de socializare, o fotografie cu el mergând și un mesaj în care povestește cu ce dificultăți s-a confruntat de la internarea în spital și ce progrese a făcut.

„Toate probleme pe care le am acum sunt neînsemnate”

Opozantul regimului de la Kremlin a povestit că problemele pe care le mai are în acest moment sunt neînsemate față de cele cu care s-a confruntat imediat după ce a ieșit din comă. În plus, din mesajul luiNavalnîi se înțelege că a făcut progrese uriașe.

„Să vă spunem cum merge recuperarea mea. Sunt pe un drum clar, dar delocscurt. Toate problemele pe care le am în momentul de față, cum ar fi faptul că telefonul din mâinile mele este inutil ca o piatră și că nu pot turna apă în pahar, suntneînsemnate. O să vă explic:cu puțin timp în urmă nu recunoșteam oamenii și nu înțelegeam cumsă vorbesc. În fiecare dimineață doctorul venea la mine în salor si spunea ‘Alexei, am adus o tablă, hai să vedem ce scrie pe ea.’ Astamă dispera pentru că deși înțelegeam ce îmi cere doctorul, nu înțelegeam cuvintele.Unde să găsesccuvântul și cum să-l fac să însemne ceva? Toate acestea erau categoric neclare. Dar nicinu știam să-mi exprim disperarea, așa că am tăcut”, a declarat Navalnîi.

Давайте расскажу, как идёт мое восстановление. Это уже ясная дорога, хоть и неблизкая. Все текущие проблемы вроде того, что телефон в моих руках бесполезен, как камень, а налить себе водички превращается в целый аттракцион, – сущая ерунда. Объясню. Совсем недавно я не узнавал людей и не понимал, как разговаривать. Каждое утро ко мне приходил доктор и говорил: Алексей, я принёс доску, давайте придумаем, какое на ней написать слово. Это приводило меня в отчаяние, потому что хоть я уже и понимал в целом, что хочет доктор, но не понимал, где брать слова. В каком месте головы они возникают? Где найти слово и как сделать так, чтобы оно что-то означало? Все это было решительно непонятно. Впрочем, как выразить своё отчаяние, я тоже не знал и поэтому просто молчал. И это я еще описываю поздний этап, который сам помню. Сейчас я парень, у которого дрожат ноги, когда он идёт по лестнице, но зато он думает: «о, это ж лестница! По ней поднимаются. Пожалуй, надо поискать лифт». А раньше бы просто тупо стоял и смотрел. Так что много проблем ещё предстоит решить, но потрясающие врачи университетской Берлинской клиники «Шарите» решили главную. Они превратили меня из «технически живого человека» в того, кто имеет все шансы снова стать Высшей Формой Существа Современного Общества, – человеком, который умеет быстро листать инстаграм и без размышлений понимает, где ставить лайки.

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) on

Alexei Navalnîi este capabil că coboare pe scări chiar dacă picioarele îi mai tremură încă

„Acum sunt un tip alecărui picioare tremură când coboară pe scări, dar se gândește: Oh, o scară! Este o scară care urcă. Cred că ar trebui să caut liftul. Înainte de asta, aș fi stat doarsă privesc.

Mai sunt o grămadă de probleme de rezolvat, dar acești doctorii minunați de la spitalul din Berlin m-au transformat dintr-o fiinţă umană tehnic vie,în cineva care mari şanse să devină un om care poate da scroll pe Instragram şi înţelege fără să se gândească la ce să dea like”, a mai adăugat el în postare.

Cum a fost otrăvit opozantul rus

Navalny a rămas inconștient în timul unui zbor intern în Rusia luna trecută și ulterior a fost transportat cu avionul la Berlin pentru tratament. Laboratoarele din Germania, Franța și Suedia au stabilit că a fost otrăvit de un agent nerotoxic Novichok, deși Rusia neagă acest lucru și spune că nu a văzut nicio dovadă.

Ela fost transportat în Germania două zile mai târziu, unde oficialii au spus că există „dovezi fără echivoc” că ar fi fost otrăvit cu agentul chimic Novichok. O sursă a spitalului Omsk a declarat pentru Reuters că Kremlinul a ordonat eliberarea lui Navalny pentru transportul aerian la Berlin, informație negată de Moscova.

Între timp, New York Times a citat un oficial german de securitate care spunâne că Navalny a vorbit cu un procuror german despre planurile de a reveni în Rusia de îndată ce își va reveni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”
18:46 - Lasconi: S-a ajuns la un record istoric de împrumuturi. Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă. Dacă îi lăsăm să câștige alegerile, de anul viitor vom avea cu toții taxe și prețuri și mai mari
18:41 - Doi români stabiliți în Italia au fost șocați de prețurile dintr-un supermarket de la noi: „E scump în România, ce să facem, ne descurcăm cum putem”