Marcel Ciolacu: Am semnat cu Victor Ponta un acord de crearea de majorități la consiliile județene, consiliile locale, un fel de acord post electoral

Marcel Ciolacu: Am semnat cu Victor Ponta un acord de crearea de majorități la consiliile județene, consiliile locale, un fel de acord post electoral
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu,preşedintelePSD a declarat, sâmbătă, în cadrul conferințeide presă susținută la Pitești că nu vacondiționa formarea dealianțe în primării și consilii locale. Totuși, acesta a mai susținut că asemnat un acord post-electoral cu Victor Ponta, de crearea de majorități la consiliile județene și locale.

„Nu voi condi’iona nimic. Este pentru prima dată în 30 de ani când decizia a fost ca fiecare organizație să-și facă singuri alianțele locale. Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de crearea de majorități la consiliile Județene, consiliile Locale, un fel de acord post electoral și ați văzut deciza Comitetului Politic Național de a merge singuri penmtru alegerile din 6 decembrie”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunțat căPSD va candida singur la alegerile parlamentare

Liderul PSD a declarat marți că partidul nu va facenicio alianță la alegerile parlamentare din acest an. Anunțul a fost făcut,la finalul unei ședințe a Consiliului Politic Naţional al PSD, acesta precizând că în luarea deciziei a contat și faptul că formațiunea pe care o conduce nu a încheiat nicio alianță electorală în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie.

„Am discutat în ceea ce priveşte alianţele politice, având în vedere că e ultima zi în care pot şi înscrise la BEC, şi am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianţă electorală pentru alegerile locale, fiind adversari politici cu Pro România, cu ALDE şi cu PPU-SL. Termenul fiind până în aceasă asta o să încercăm să discutăm cu alţi lideri politici alianţe post-electorale”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Președintele social-democrat a menționat că i-a propus liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu să candideze pe listele PSD la parlamentare.

”Dânsul mi-a comunicat că e incorect să facă acest lucru şi îi respect decizia”, a adăugat șeful PSD.

Decizia luată de conducerea PSD vine în contextul în care, recent, prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu susținea că nu este exclusă o alianță cu Pro România, ALDE sau PPU-SL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`