Medicul Mihai Gafencu: Copiii infectați cu COVID-19 manifestă simptome diferite față de adulți. La ce trebuie să fie atenți părinții (VIDEO)

Medicul Mihai Gafencu: Copiii infectați cu COVID-19 manifestă simptome diferite față de adulți. La ce trebuie să fie atenți părinții (VIDEO)
Sursa Foto: Hepta

Copiii luptă mult mai eficient cu virusulCOVID-10 decât adulții. Astfel, procentul celor care ajung să dezvolte forme grave ale virozei este mult mai mic, iar decesele, toate însoțite de comorbidități, sunt sub 1% la această categorie, spune medicul pediatru și președintele „Salvați Copii”, Mihai Gafencu.

Ce simptome manifestăcopiii infectați cu COVID-19

Specialistul a vorbit, într-o intervenție telefonică pe B1 TV, despre simptomele care apar la copiii infectați cu noul coronavirus și cât dediferite sunt față de cele pe care le manifestă adulții.

“La copii, nu manifestarea respiratorie uneori domină, ci și tulburarea gastro-intestinală, mai apoi semnalul care a ajuns până și anecdotic, a pierderii mirosului și a gustului, la copii nu prea se întâmplă și chiar dacă și-l pierd poate nu-l relatează în măsura în care adultul a făcut-o, pentru că procentele sunt mult mai mici din studiile făcute până acum pe copii. Părintele să fie atent în primul și primul rând la simptomul care este întotdeauna prezentși anume febrași starea de oboseală”, a spus medciul.

Copiii nu trebuie izolați de frică că s-ar putea infecta

Medicul a mai spus că cei mici nu trebuie ținuți izolați, ci din contră, trebuie să fie lăsați să se joace în aer liber atâta timp cât vremea rămâne bună. În plus, Gafencu a recomandat și pauze mai lungi în instituțiile de învățământ.

„Am recomandat chiar mărirea pauzelor cu câteva minute…De ce să nu iasă? Să iasă în spațiile libere câtă vreme e cald, să se joace, că de-aia sunt copii”, a mai precizat medicul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”
20:59 - Diana Șoșoacă: “George Simion este cu PSD-ul de când am intrat în Parlamentul României”. Ce i-a spus liderul AUR înainte cu o săptămână să o dea afară din partid (VIDEO)