Soprană rusă, infectată cu COVID-19. Anna Netrebko a fost internată în spital cu pneumonie

Soprană rusă, infectată cu COVID-19. Anna Netrebko a fost internată în spital cu pneumonie

Soprana rusă Anna Netrebko, care vineri împlinește 49 de ani, și-a anunțat fanii că este internată în spital cu pneumonie, după ce s-a infectat cu COVID-19.

Soprana Anna Netrebko, internată în spital cu pneumonie cauzată de COVID-19

Soprana de renume mondial a explicat că s-a izolat de la primele simptome, deşi testele au ieşit negative.

„De cinci zile mă aflu în spital cu pneumonie din cauza COVID-19 şi curând voi începe să mă recuperez”, a scris soprana pe internet, precizând că fiul ei Tiago este bine, iar soțul său „are anticorpi care într-un fel l-au făcut să depăşească boala fără nici măcar să observe”.

Anna Netrebko și-a liniștit fanii, spunând că ce a fost mai greu a trecut.

„Nu vă faceţi griji. Nu mă dau bătută atât de uşor. Mărturisesc că sunt mai obosită de tot acest iureş legat de teste, de carantină şi de intimidare a oamenilor decât de virus în sine. Mă bucur că pentru mine toate astea s-au terminat”.

Pacienții care se vindecă de coronavirus rămân cu plămânii afectați pe termen lung

Medicii din Hong Kong au descoperit căpacienții care se vindecă de COVID-19 rămân cu sechele.

Potrivit presei internaționale, persoanele care se refac după ce au fost bolnave de pot pierde 20-30% din funcţia pulmonară şi au dificultăți la efort.

Gâfâie când merg un pic mai repede. Unii pacienţi pot înregistra o scădere de 20-30% a funcţiei pulmonare”, a declarat doctorul Owen Tsang Tak-yin, citat de South China Morning Post.

Ideea este întărită și de alți cercetători, care au descoperit că pacienții spitalizați cu noul coronavirusrămân cu leziuni pulmonare, dificultați de respirație și tuse săptămâni întregi după ce au fost externați din spital.

Rezultatele arată că la șase săptămâni de la ieșirea din spital, 88% dintre pacienți au prezentat încă semne de leziuni pulmonare în scanările CT, cum ar fi aspectul de cioburi de sticlă în plămân, în timp ce 47% dintre pacienți se confruntau cu dificultăți de respirație, transmiteThe Guardian.

La 12 săptămâni, aceste cifre erau de 56% și, respectiv, 39%.

„Supraviețuitorii Covid-19 au insuficiență pulmonară persistentă la câteva săptămâni după recuperare”, a spus dr. Sabine Sahanic de la Clinica Universitară din Innsbruck, care face parte din echipa din spatele lucrării.

Pacienții vindecați de COVID-19 continuă să răspândească virusul timp de 90 de zile

Șefa Rospotrebnadzor (Protecția Consumatorului din Rusia) a declarat că persoanele care s-au însănătoșit după ce au fost infectate cu noul coronavirus continuă să răspândească virusul o perioadă destul de îndelungată.

În Rusia, această perioadă în care virusul este încă activ a fost calculată la 48 de zile, iar peste hotare, de până la 90 de zile, noteazănews.ru.

„Avem astfel de observații, s-au făcut și peste hotare, iar concluzia este că o persoană vindecată răspândește virusul timp de maxim 90 de zile. Observațiile noastre indică, în prezent, până la 48 de zile în Rusia, iar, în străinătate, se ajunge și la 90 de zile”,a declarat aceasta la ședința Prezidiului Academiei de Știință a Rusiei.

Popova a mai precizat că purtătorul de virus poate să nu prezinte niciun fel de simptome.

„O persoană poate să nu prezinte simptome, să aibă sângele curat și toți indicatorii în regulă, dar tot răspândește virusul, din nas”,a explicat ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`