Percheziții DNA la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei / Dosar in rem după ”negocierile” dintre polițiști și interlopii din clanul Duduienilor (VIDEO)

Percheziții DNA la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei / Dosar in rem după ”negocierile” dintre polițiști și interlopii din clanul Duduienilor (VIDEO)

Procurorii DNA au efectuat percheziții la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, în scandalul declanșat după ce șefi din Poliție au fost surprinși negociind cu lideri din clanul Duduienilor. Anchetatorii au ridicat mai multe documente și computere, informează B1 TV. Dosarul deschis este unul in rem, adică sunt urmărite fapte. Pentru moment, nicio persoană nu este pusă sub învinuire.

Dosar in rem și percheziții DNA după ”negocierile” dintre șefii Poliției și liderii clanului Duduienilor

B1 TV informează că a fost deschis un dosar in rem după scandalul ce a pătat imaginea Poliției Române și care a dus la demisia lui Liviu Vasilescu de la șefi IGPR. Joi, procurorii au ridicat documente și calculatoare de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Scandalul a izbucnit după ce Adevărul a publicat imagini ce demonstrau că ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian, interlop ucis într-o răfuială în Capitală.

Imaginile au confirmat varianta vehiculată de Elvis Pian, fratele interlopului ucis.

El a povestit că, în noaptea de 8 spre 9 august, şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, ar fi mers acasă la Elvis Pian, după miezul nopţii. Cei doi l-au rugat pe Elvis Pian să meargă cu ei la o biserică, acolo unde erau aşteptaţi de Liviu Vasilescu, atunci şeful Poliţiei Române. Vasilescu l-ar fi rugat pe interlop să îşi scoată fratele decedat din casă cât mai rapid cu putinţă, pentru ca Poliţia să nu se facă de râs din pricina faptului că nu a dispus sancţiuni împotriva interlopilor.

La acea vreme, interlopul mort era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea.

După înmormântarea interlopului, la care nu au fost respectate normele anti-COVID-19, mai mulţi poliţişti au acuzat că superiorii lor „au asigurat protecţie unor interlopi”.

„A fost o operațiune oficială a Poliției pentru a asigura, prin toate mijloacele legaale, siguranța cetățeanului. Această abordare a situației pe care am avut-o și atât de contestată de mulți, a condus la un rezultat bun pentru că acum nu avem alte victime și nu am avut imagini cu sute de persoane și un potențial scandal în stradă care ar fi făcut mult rău nu doar Poliției, ci chiar României”, a explicat ”operațiunea” Liviu Vasilescu, atunci încă șef al Poliției.

La rândul său, Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a ținut să precizeze că ei „nu fug de responsabilitate”.

Liviu Vasilescu și-a dat demisia de la șefia IGPR după scandalul ce a pătat imaginea Poliției Române

Scandalul a dus, în cele din urmă, la demisia lui Liviu Vasilescu de la șefia Poliției Române.

„În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor și întotdeauna mi-au plăcut și surprizele.În același cadru vă rog să îmi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredințate. Vă mulțumesc!”, a declaratLiviu Vasilescu, pe 1 septembrie.

Totodată, el a ținut să denunțe„un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră