Apel făcut de Radu Gologan, fost coordonator al lotului olimpic de matematică, în contextul pandemiei de COVID-19: „Nu ne batem joc de generația tânără; preferăm să ne sacrificăm noi”

Apel făcut de Radu Gologan, fost coordonator al lotului olimpic de matematică, în contextul pandemiei de COVID-19:  Nu ne batem joc de generația tânără; preferăm să ne sacrificăm noi”
sursa foto: Facebook

Profesorul universitar Radu Gologan, fost coordonator al lotului olimpic de matematică al României a făcut un apel către profesorii pensionari, rugându-i într-un mesaj pe Facebook să se ofere să revină la ore pentru a-i ajuta pe elevi să nu piardă ani de școală din cauza pandemiei de coronavirus.

El însuși s-a oferit să predea matematică la o clasă de a XII-a pentru a veni în ajutorul elevilor și al școlilor care se confruntă acum cu o lipsă și mai mare de personal didactic din cauza pandemiei.

„Văd că în multe licee de elită din București, directorii au înțeles că scenariul hibrid pentru clasa a 12-a înseamnă prezența în aceeași clasă fără nicio normă de distanțare. Mă ofer ca într-un liceu din București să țin orele de mate, oricând în timpul zilei, pentru o clasa a 12-a împărțită în două. Fără nicio pretenție. Rog ca în toată țara, profesorii pensionari să se ofere să facă asta! Aștept confirmări. Nu ne batem joc de generația tânără; preferăm să ne sacrificăm noi”, a scris Radu Gologan pe Facebook.

Cele trei scenarii de începere a anului școlar 2020 – 2021

Potrivit primului scenariu de începere a școlii, cel verde, toți preșcolarii și toții elevii revin fizic la ore, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Scenariul al doilea, cel galbel, presupune un sistem hibrid de desfășurare a orelor. Vor reveni fizic la ore toți preșcolarii, elevii claselor primare și cei din clasele a VIII-a și a XII-a. În schimb, elevii din celelalte clase de gimnaziu și liceu vor fi împărțiți: jumătate vor veni la școală, jumătate vor sta acasă și vor asista la lecții online. La una – două săptămâni, se va face rotația între cele două categorii.

În al treilea scenariu, cel roșu, toți preșcolarii și toți elevii iau parte la cursuri online.

Condițiile în care părinții pot opta pentru școala exclusiv online

Pe 1 septembrie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,declaracă părinții vor putea alege învățământul online pentru copii dacă în familie există persoane vârstnice sau care au comorbidități.

La rândul său, ministrul Educației, Monica Anisie,afirmacă elevii cu boli cronice sau care au în familie persoane din categoriile de risc pot face școala exclusiv online, dar doar aceștia. Părinții lor vor trebui să facă dovada cu o adeverință de la medicul de familie.

Copiii care stau acasă vor urmări live, pe platforme, orele pe care colegii lor le desfășoară cu profesorul la clasă, astfel că profesorul nu va trebui să țină ora de două ori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)