Operațiunea Warp Speed. Donald Trump, președintele SUA: Vom avea un vaccin în termen de câteva săptămâni

Operațiunea Warp Speed. Donald Trump, președintele SUA: Vom avea un vaccin în termen de câteva săptămâni
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Doug Mills - Pool Via Cnp

Donald Trump, președintele SUA, susține că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi aprobat în câteva „săptămâni”.

Președintele SUA, despre Operațiunea Warp Speed și vaccinul anti-coronavirus

„Nu o fac din rațiuni politice, vreau repede vaccinul”, a afirmat Donald Trump, într-un interviu pentru Fox & Friends, în care a vorbit despre Operațiunea Warp Speed, care a fost inițiată de actuala administrațiecu scopul de a facilita și accelera dezvoltarea, fabricarea și distribuția vacinnurilor împotriva COVID-19.

„N-ați fi avut un vaccin timp de câțiva ani… Am accelerat procesul cu FDA (n.r. – agenția SUA pentru alimente și medicamente)… Vom avea un vaccin în termen de câteva săptămâni, ar putea fi patru săptămâni, ar putea fi opt săptămâni… avem o grămadă de companii grozave”, a subliniat președintele american.

În apariția sa la Fox & Friends, liderul de la Casa Albă a vorbit și despre Uraganul Sally. Totodată, el a criticat și administrațiile locale democrate pentru că au devenit „slabe” în lupta cu infracționalitatea.

Chiar și dezvoltarea vaccinului a fost motiv de contre între Donald Trump și democrați

Anunțul liderului american referitor lavaccin vine pe fondul îndoielilor exprimate de democrați – care îl susțin pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă – cu privire la siguranța unui potențial vaccin, având în vedere accelerarea procesului. Joe Biden și partenera sa de tandem, Kamala Harris, s-au arătat îngrijorați că presupusa presiune politică ar putea conduce la aprobarea unui ser necorespunzător.

„Nu o să-l cred (n.r. – pe Trump) pe cuvânt pentru asta”, a spus Harris, întrebată dacă ar fi dispusă să i se administreze un vaccin aprobat înainte de 3 noiembrie – data la care cetățenii SUA își aleg președintele pentru următorii patru ani. „Aș vrea să văd ce au spus oamenii de știință”, a afirmat și Joe Biden, la o întrebare despre vaccin.

De partea cealaltă, republicanii i-au acuzat pe democrați de discursuri iresponsabile – de altfel, însuși președintele Donald Trump declara anterior că Biden și Harris pun în pericol vieți cu „retorica nesăbuită anti-vaccin”.

Tot în interviul de marți, Donald Trump a vorbit și despre discuțiile sale cu Woodward, ale cărui cărți lansate recent l-ar arăta pe președintele SUA minimalizând pericolul reprezentat de pandemie.

„Nu vreau să creez panică”, a subliniat Donald Trump. Cu această ocazie, liderul de la Casa Albă a adăugat că, la nivel de luptă cu criza sanitară, Statele Unite sunt într-o situație mult mai bine decât erau la începutul anului.

Declarațiile președintelui Donald Trump vin în contextul în care dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergologie și Boli Infecțioase din SUA, a afirmat în repetate rânduri că un vaccin ar putea fi aprobat drept sigur și eficient până la final de 2020 sau la începutul lui 2021.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`