Marcel Ciolacu: Am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD nu va face nicio alianță la alegerile parlamentare din acest an. Anunțul a fost făcut, marți, de liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, la finalul unei ședințe a Consiliului Politic Naţional al PSD, acesta precizând că în luarea deciziei a contat și faptul că formațiunea pe care o conduce nu a încheiat nicio alianță electorală în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie.

Marcel Ciolacu anunță că PSD va candida singur la alegerile parlamentare

„Am discutat în ceea ce priveşte alianţele politice, având în vedere că e ultima zi în care pot şi înscrise la BEC, şi am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianţă electorală pentru alegerile locale, fiind adversari politici cu Pro România, cu ALDE şi cu PPU-SL. Termenul fiind până în aceasă zi o să încercăm să discutăm cu alţi lideri politici alianţe post-electorale”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Președintele social-democrat a menționat că i-a propus liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu să candideze pe listele PSD la parlamentare.

”Dânsul mi-a comunicat că e incorect să facă acest lucru şi îi respect decizia”, a adăugat șeful PSD.

Decizia luată de conducerea PSD vine în contextul în care, recent, prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu susținea că nu este exclusă o alianță cu Pro România, ALDE sau PPU-SL.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban: Singura certitudine este că nu vom face cuPSDnicio formă de înțelegere guvernamentală

La rândul lui, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat marți, întrebat alături de ce partide ar putea liberalii să construiască o majoritate după alegerile parlamentare din decembrie, că singurul lucru clar este că PNL nu va colabora cu cei de la PSD.

„Singura certitudine este că nu vom face cuPSDnicio formă de înțelegere guvernamentală. Potențiali parteneri sunt cei din PPE și USR-PLUS. Aș prefera o majoritate PNL. (…) PNL este partidul care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor și participă în alegerile parlamentare pe propriile picioare”, a spus Ludovic Orban.

Alegeri parlamentare 2020. Calendarul perioadei electorale

Potrivit calendarului anunțat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru perioada electorală aferentă alegerilor parlamentare, 15 septembrie este ziua în care are loc depunerea la Biroul Electoral Central a protocolului de constituire a alianței electorale.

Campania electorală pentru scrutinul legislativ va începe în data de 6 noiembrie și se va încheia pe 5 decembrie, la ora 7:00.

Pe 24 noiembrie se vor constitui birourile electorale ale secțiilor de votare. Ulterior, pe 3 decembrie are loc depunerea sau livrarea plicurilor exterioare conținând documentele de vot prin corespondență la sediile birourilor electorale pentru votul prin corespondență.

Votul pentrualegerile parlamentare 2020va începe duminică6 decembrie, la ora 6:00 și se va încheia în aceeași zi, la ora 21:00.

Orban îi îndeamnă pe românii din străinătate să voteze prin corespondență

În acest context, premierul Ludovic Orban le-a recomandat românilor din străinătate să apeleze la varianta votului prin corespondență, aceasta fiind cea mai sigură modalitate de a-și exprima opțiunea electorală în această perioadă a pandemiei de coronavirus.

”Salut prelungirea teremenului de depunere a solicitărilor de vot prin corespondență. Vom face o campanie în acest sens să-i informăm pe românii din Diaspora, astfel încât mai ales în țările unde există riscul de a nu se permite organizarea secțiilor de votare, să-i informăm pe români că modalitatea cea mai sigură de exprimare a votului este votul prin corespondență”, a precizat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`