Activiști de mediu, agresați de hoții de lemne. Poliția a reținut doar doi suspecți. Daniel Bodnar: „Ei se simt încurajați să continue, pentru că autoritățile nu aplică legea foarte drastic” (VIDEO)

Activiști de mediu, agresați de hoții de lemne. Poliția a reținut doar doi suspecți. Daniel Bodnar: „Ei se simt încurajați să continue, pentru că autoritățile nu aplică legea foarte drastic” (VIDEO)
Captură Video stirisuceava.net

Poliția a operat primele rețineri în cazul agresării activiștilor de mediu Daniel Bodnar și Iulian Ureche. Gheorghe Marin Rîpanu și Samuel Ion Băcilă au ajuns în arestul IPJ Suceava, ei fiind cercetați penal pentru lovire, amenințare și distrugere. Incidentul violent s-a petrecut în fața Atelierului de Împletituri al Direcției Silvice Suceava, după ce poliția a fost sesizată despre un transport suspect de bușteni. Agresiunea s-a petrecut de față cu agenții. De altfel, și ei au fost împinși și îmbrânciți. Daniel Bodnar și-a exprimat speranța că Justiția va face dreptate, chiar dacă admite că hoții de lemne sunt încurajați de autoritățile care „nu aplică legea foarte drastic”.

Activiști de mediu din Suceava, bătuți de hoții de lemne. Poliția a reținut doi suspecți

Gheorghe Marin Rîpanu și Samuel Ion Băcilă au fost reținuți de polițiștii din Suceava pentru că i-ar fi agresat pe activiștii de mediu Daniel Bodnar și Iulian Ureche.

Totul s-a petrecut în Marginea, după ce oamenii din zonă au sesizat un transport suspect de bușteni. Daniel Bodnar și Iulian Ureche au ajuns la Atelierul de Împletituri al Direcției Silvice Suceava pentru a asista la inventarierea materialului lemnos. Ei au fost agresați de circa 15 persoane din Voievodeasa, Sucevița, chiar de față cu polițiștii. De altfel, și agenții au fost împinși și îmbrânciți.

După inventarierea transportului de lemn, polițiștii au constatat mai multe nereguli privind cantitatea totală și numărul de piese trecute în avizul de însoțire. Amenda a fost de doar 5.000 de lei. La rândul lor, ispectorii ISCTR Suceava au aplicat o amendă de 2.800 de lei șoferului, pentru depășirea lungimii încărcăturii, și o amendă de 6.000 de lei pentru refuzul cântarului, precizează stirisuceava.net.

Gheorghe Marin Rîpanu și Samuel Ion Băcilă sunt cercetați penal pentru lovire, amenințare și distrugere.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sursă Video: stirisuceava.net

Daniel Bodnar: „Sunt șocat că se întâmplă așa ceva în anul 2020, în Bucovina”

Activistul de mediu Daniel Bodnar a explicat, pentru stirisuceava.net, cum a ajuns să fie agresat. El s-a arătat încrezător că hoții de lemne vor fi pedepsiți. Pe de altă parte, tot el a recunoscut că aceștia primesc pedepse prea mici și tocmai acest lucru îi încurajează să încalce legea în continuare.

„A fost reperat un camion suspect pe raza orașului Mirișeuți. A fost sunați de câțiva localnici care ne-au spus să ieșim în întâmpinarea lui, pentru că e suspect de mai multe ilegalități. Am ajuns aici la depozitul Ocolului Silvic Marginea și paznicul ne-a refuzat intrarea după porți, apoi au venit în jur de 15 persoane cu patru mașini. Au sărit la bătaie, chiar am fost lovit în zona gâtului. Mi-au spart parbrizul la mașină, au aruncat cu pietre, inclusiv pe agentul de Poliție l-au îmbrâncit și l-au împins. Am rămas șocat de curajul și tupeul pe care îl au și am zis că dacă lucrurile vor continua așa, situația devine dramatică în această zonă din Bucovina. Sunt aici peste 60 – 70 de persoane să demonstreze că suntem uniți și scopul nostru e să unul clar: salvarea pădurilor Bucoviei, salvarea pădurilor României.

Poliția a deschis dosar penal pentru amenințare, lovire, distrugere. S-au sesizat din oficiu eu voi depune plângere penală împotriva acelor indivizi și-mi doresc din tot sufletul să se facă dreptate în acest caz, pentru ca oamenii să fie încurajați și să se simtă protejați de autorități. Ei zic că vor scăpa basma curată, că au spate că au relații, dar eu am încredere în justiție, am încredere în Poliție că va depune toate probele și se va face dreptate”, a declarat Daniel Bodnar.

El a criticat modul în care este pedepsită încălcarea legii în astfel de cazuri: „Autoritățile nu aplică legea foarte drastic. Ele cumva îi protejează prin faptul că le dau cele mai mici sancțiuni. Ei se simt cumva încurajați să continue modul lor de abordare”.

„Eu m-am dat jos din mașină, pentru că au vrut să-l atace pe alt coleg. Am făcut cumva scut chiar dacă sunt mai mic. Am încercat să aplanez conflictul și i-am spus: ”omule, a fost reperat camionul, oamenii au sesizat”. Apoi a început scandalul și au venit cele 15 persoane. Sunt șocat că se întâmplă așa ceva în anul 2020, în Bucovina”, a mai spus activistul de mediu Daniel Bodnar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`