Dan Cristian Popescu, candidatul PSD la Primăria Sectorului 2 și viceprimar în funcție, a vorbit despre proiectele de salubrizare și curățenie, duminică seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.
„În Sectorul 2 am introdus taxa 0 – 99 de bani pentru an pentru fiecare persoană – pentru a încuraja curățarea selectivă”, a amintit Dan Cristian Popescu.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Întrebat de ce „taxă 0” și din ce este plătită firma care oferă serviciile, viceprimarul a răspuns: „Este subvenționată de primărie, deci primăria subvenționează. A fost un proiect al meu, pentru a promova și a face pe oameni să colecteze selectiv. Am introdus, de asemenea, de doi ani de zile, spălarea mecanizată la rigolă a străzilor. Spălăm cu șampon ecologic, dar este foarte greu pentru că mașinile aproape nu se mișcă de la bordură – pleacă una, vine alta. Anunțăm cu o săptămână înainte și cu mare greutate se mută mașinile, și putem spăla mecanizat. Vreau să introduc un sistem de semne de circulație, prin care oamenii să știe o zi ale lunii în care o parte sau alta a străzii să rămână fără mașini parcate pentru a putea spăla mecanizat”.
El a explicat că, în ceea ce privește colectarea selectivă, „este încă mult de lucru pentru că oamenii trebuie să înceapă” acest proces „din casă”.
„Colectarea selectivă, v-am spus, a început acum doi ani în Sectorul 2, am fost cred că primul sector unde ridicăm cu mașini diferite. Este încă mult de lucru, pentru că oamenii trebuie să înceapă această colectare selectivă din casă. Tocmai de aceea am introdus taxa 0 – 99 de bani, nu m-a lăsat prefectura 0 absolut”, a mai spus Dan Cristian Popescu.
Întrebat câți oameni se conformează să facă această colectare selectivă în casă, candidatul PSD la Primăria Sectorului 2 a răspuns: „Să știți că din ce în ce mai mulți. Suntem la un procent de 30% probabil în Sectorul 2”.
„Noi, în Sectorul 2, suntem cei mai depărtați de CET Sud și pentru că până în `90 încălzirea centralizată se făcea din CET-urile din Sud și din fabricile din nord, care s-au închis din păcate, nouă ne vine de cel mai departe agentul termic, pe niște rețele nemodernizate de foarte mult timp. De aceea, soluția centralelor de cvartali e foarte utilă în Sectorul 2 și am de gând să introduc acest proiect pilot. Asociațiile de proprietari care doresc să se debranșeze de la sistemul centralizat și să instalăm centrale care să folosească, bineînțeles, și energie verde, energia geo, energia apei”, a mai adăugat viceprimarul, cu precizarea că un proiect de acest gen „se pot accesa bani europeni”.