Medicul Beatrice Mahler: Fiecare măsură care a fost recomandată va trebui reevaluată când școala începe în mod practic. Școala în pandemie va avea un impact emoțional asupra copiilor (VIDEO)

Medicul Beatrice Mahler: Fiecare măsură care a fost recomandată va trebui reevaluată când școala începe în mod practic. Școala în pandemie va avea un impact emoțional asupra copiilor (VIDEO)
sursa foto: Facebook

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală este de părere că toate regulile stabilite acum pentru începutul noului an școlar ar trebui să fie reevaluate în momentul în care elevii vor reveni, efectiv, în bănci. Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Se întâmplă acum”, Beatrice Mahler subliniat faptul că toate schimbările care țin de domeniul educației, în contextul pandemiei de coronavirus, vor avea un impact foarte important din punct de vedere psihologic asupra copiilor.

Medicul Beatrice Mahler, despre condițiile în care începe noul an școlar

”Aceste schimbări pe care le impune școala în pandemie vor produce un impact emoțional nu doar asupra familiei, ci și asupra copiilor. Fiecare, pentru copilul lui, va trebui să aibă grijă de modul în care vor fi impactați în mod psihic și psihologic copiii noștri”, a declarat managerul Institutului ”Marius Nasta”.

De asemenea, Beatrice Mahler a spus că, așa cum au fost făcute investiții în sănătate, la începutul pandemiei, acum este nevoie de investiții importante și în sistemul de învățământ.

„Eu cred că fiecare măsură care a fost acum recomandată va trebui reevaluată în momentul în care școala începe în mod practic. Cred, de asemenea, că este extrem de important să avem măsuri care să fie flexibile, adaptate posibilităților pe care le are fiecare școală. Dacă până acum poate nu s-a pus accentul foarte mult pe ceea ce se întâmplă, în mod practic, în școală, e momentul să ne îndreptăm atenția cu adevărat și să acordăm școlii meritul pe care îl are în formarea de generații noi. Așa cum în sănătate s-au făcut investiții în momentul în care s-a atras atenția că pandemia a început și că avem nevoie de ventilatoare și s-au concentrat toate eforturile în a dota unitățile medicale cu ventilatoare și acest lucru s-a întâmplat, cu siguranță trebuie să avem grijă și de sistemul de învățământ – copiii să aibă apă filtrată pe holuri ca să poată să bea, să aibă chiuvete suficiente ca să se poată spăla pe mâini. Să avem grijă și să regândim toate activitățile lor astfel încât ei să poată să le desfășoare în condiții de siguranță. E ușor de spus, e greu de făcut, dar cu siguranță, tot noi trebuie să găsim soluțiile”, a mai spus Beatrice Mahler.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce reguli trebuie să respecte elevii în noul an școlar

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a publicat, vineri, un set de măsuri care trebuie respectate odată cu începerea anului școlar 2020-2021.

”Masca trebuie purtată astfel încât să acopere atât nasul, cât și gura (…) Distanța fizică trebuie păstrată la cel puțin 1 metru în interior, cu obligația purtării măștii, și cel puțin 1,5 metri în aer liber, atunci când nu este purtată masca. (…) Mâinile trebuie igienizate sau dezinfectate ori de câte ori atingem o suprafață care ar putea fi infectată (ex: clanțe, mânere, balustrade, butoane de lift)”, se arată în informarea transmisă de GCS.

Potrivitdatelorpublicate vineri de Ministerul Educației, 12.610 de unități de învățământ din România vor începe anul școlar 2020 – 2021 în scenariul 1 (prezența fizică la școală a tuturor elevilor), 4.892 în scenariul 2 (o parte dintre elevi sunt prezenți la școală, iar restul fac ore online, prin rotație), în scenariul 3 se încadrează 238 de școli (toți elevii fac cursuri online), în timp ce 7 școli vor începe anul în scenarii mixte, care se aplică în cazul unităților de învățământ care se află încă în curs de reabilitare sau und eexistă cazuri medicale particulare la clasă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`