Ministrul Finanțelor: „Liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă”

Ministrul Finanțelor: „Liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă”
Foto: gov.ro

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a declarat că măsurile adoptate de Guvernul României, în contextul pandemiei de coronavirus, sunt considerate a fi „foarte bune” de către liderii europeni.

Măsurile luate de România, lăudate de liderii europeni

Potrivit ministrului Finanţelor Publice, comisarul european pentru Buget şi Administraţie, Johannes Hahn, comisarul european pentru Transport, Adina Vălean și preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber au felicitat Guvernul Orban pentru modul în care a gestionat criza sanitară şi dimensiunea economică a acesteia.

„UE şi-a demonstrat solidaritatea în aceasta criză mondială şi se prefigurează un plan de relansare economică nemaiîntâlnit de la cel de-al doilea război mondial şi până astăzi.

Avem sprijinul partenerilor noştri europeni şi acest lucru reprezintă o şansă unică pentru România după 30 de ani în care s-au întârziat reformele. După reuniunea preşedinţiei grupului PPE „Solidari pentru redresarea Europei” la care am participat astăzi, pot să vă spun că liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă, atât pentru sănătatea populaţiei, cât şi pentru protejarea economiei.

Aceste discuţii mi-au întărit convingerea că România va beneficia real de fondurile destinate relansării, iar la sfârşitul următorului ciclu financiar vom avea o economie mult mai complexă şi competitivă, aşa cum merită românii.

Din această perspectivă, devine mai important ca niciodată să avem administraţii locale capabile să gestioneze corect şi eficient aceste sume uriaşe şi o majoritate parlamentară pro-europeană”, a menționat Florin Cîţu după reuniune, informează MFP pe pagina deFacebook.

Florin Cîţu, despre criza COVID-19

Florin Cîţu se arată optimist cu privire la revenirea economică a țării noastre, punctând totodată că o astfel de criză economică nu putea fi evitată, ci doar diminuate efectele acesteia.

Declarația vine în contextul în care rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,7% în luna august a acestui an, de la 2,8% în iulie.

„Economia României trece astăzi printr-o perioadă dură. Nu este un secret că trimestrul II era un trimestru dur. Obiectivul nostru nu a fost acela de a evita contracţia în 2020, pentru că era imposibil.

Obiectivul nostru a fost acela de a diminua efectele negative ale crizei asupra economiei şi, dacă ne uităm astăzi la România vs celelalte ţări din Uniunea Europeană, la deficitul bugetar stăm mult mai bine decât estimările şi decât ceea ce au alte ţări şi la ceea ce înseamnă estimarea pentru creşterea economică. Cum se va termina vom vedea, dar m-am uitat la cifrele pentru consum, de exemplu, la comerţul cu amănuntul. Revenirea este aproape la nivelul dinaintea crizei”, a spus ministrul Finanțelor, menționând că, în ciuda contextului actual, România are semne pozitive.

„Deci, eu cred că, în acest context dificil prin care trece omenirea astăzi, România are semne pozitive, are semne bune. Ideea este să treci prin această criză cu cât mai puţine cicatrici, răni, să poţi să te vindeci şi să mergi mai departe cât mai rapid. Ăsta a fost obiectivul acestui Guvern”, susține Florin Cîțu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`