Coronavirus: Jumătate din supraviețuitorii din Bergamo se confruntă cu probleme grave de sănătate după ce au scăpat de COVID

Coronavirus: Jumătate din supraviețuitorii din Bergamo se confruntă cu probleme grave de sănătate după ce au scăpat de COVID
Foto: Hepta

La șase luni după ce coronavirusul a lovit Bergamo (Lombardia), cea mai afectată regiune a Italiei, aproape jumătate dintre supraviețuitori încă nu și-au revenit și se confruntă cu o serie de probleme.

Specialistul în boli infecțioase al spitalului Papa Ioan XXIII, dr. Serena Venturelli,unul dintre medicii care lucrează la un studiu al efectelor pe termen lung ale COVID-19, a declarat pentru The Washington Post: „Aproape pentru jumătate dintre pacienți răspunsul este nu”, când a fost întrebată dacă au fost vindecați.

Din primii 750 de pacienți examinați în jur de 30% au avut dificultăți respiratorii și leziuni ale plămânilor și alți 30% au avut probleme inflamatorii și legate de coagularea sângelui. Doctorii au declarat că au consemnat o gamă largă de simptome de la pierderea părului, oboseală extremă, furnicături, depresie, pierdere a memoriei și dureri în picioare.

În luna iulie, dr. Roberto Cosentini, șeful departamentului de urgențe de la spitalul Papa Giovanni XXIII a relatat că „vedem un procent semnificativ la populația cu probleme cronice din cauza virusului”.

Au fost aproximativ 6.000 de decese cauzate de COVID-19, bilanțul umplând 10 pagini ale unui ziar local, potrivit ABC News.

Într-un alt moment, armata italiană a trebuit să conducă cadavre în diferite provincii, pentru că morga din Bergamo nu mai făcea față.

Venturelli a declarat pentru The Post că au simțit o „obligație morală” de a chema supraviețuitorii înapoi. „Ceea ce am văzut în martie a fost o tragedie, nu o spitalizare normală”, a spus ea.

Din primele 750 de persoane care au fost examinate, aproximativ 30% au avut dificultăți de respirație și leziuni pulmonare, iar alți 30% au avut probleme de coagulare a sângelui și de inflamație.

Medicii de la spital au declarat pentru The Post că există o gamă largă de efecte, inclusiv căderea părului, oboseală severă, furnicături, depresie, pierderea memoriei și durere la nivelul picioarelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`