Donald Trump îi acuză pe Joe Biden și Kamala Harris că pun vieți în pericol cu „retorica nesăbuită anti-vaccin”. Ce a declarat tandemul democrat

Donald Trump îi acuză pe Joe Biden și Kamala Harris că pun vieți în pericol cu „retorica nesăbuită anti-vaccin”. Ce a declarat tandemul democrat
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Chris Kleponis

Donald Trump, președintele SUA, susține că Joe Biden și Kamala Harris, tandemul cu care democrații vor să meargă la Casa Albă, „ar trebui să prezinte scuze imediat pentru retorica nesăbuită anti-vaccin”. Candidatul republicanilor la alegerile din 3 noiembrie este de părere că mesajele publice ale celor doi pun vieți în pericol și subminează știința, potrivit Fox News.

Donald Trump îi acuză pe Joe Biden și Kamala Harris că pun vieți în pericol cu „retorica nesăbuită anti-vaccin”

Totodată, președintele SUA a precizat că un vaccin ar putea apărea pe piață „în timpul lunii octombrie”, înaintea alegerilor prezidențiale. „Ați putea avea o mare surpriză la orizont”.

„Vaccinul va fi foarte sigur și eficient. Lumea va fi fericită”, a mai subliniat Trump.

Cu un ritm de testare fără egal pe mapamond, SUA au aproape 6,5 milioane de cazuri confirmate de COVID-19 și în jur de 193.500 de decese legate de această boală infecțioasă. Vestea vine în contextul în care, la nivel global, circa 27,5 milioane de oameni au fost depistați cu infecție cu noul coronavirus, în timp ce număr fatalităților este de aproximativ 897.000, potrivit datelor centralizate marți de Worldometer.

Ce a declarat tandemul democrat

De partea cealaltă, Joe Biden afirma că ar saluta apariția unui vaccin chiar și în scenariul în care acest lucru l-ar costa alegerile. „Dacă aș putea primi un vaccin mâine, aș face-o. Dacă m-ar costa alegerile, aș face-o. Avem nevoie de un vaccin și avem nevoie de el acum”, a spus candidatul democraților.

Biden – care a criticat aspru felul în care Trump a gestionat răspunsul guvernului federal la pandemie – a făcut un apel la „trasparență deplină” cu privire la vaccin. El susține că atunci când vine vorba de un astfel de ser, Donald Trump „se joacă de-a politica. A spus atât de multe lucruri care nu sunt adevărate”.

În schimb, colega sa de tandem, Kamala Harris, s-a confruntat cu criticile președintelui pentru felul în care a răspuns la o întrebare despre un posibil vaccin într-un interviu pentru CNN, spunând că „nu aș avea încredere în Donald Trump și ar trebui să fie o sursă credibilă de informare care să vorbească despre eficiență și despre cât de poți baza pe orice o vorbi el. Nu l-aș crede pe cuvânt”.

Studiu: vaccinul Novavax al SUA este sigur și gata de lansare

Compania farmaceutică americană Novavax estimează că primul lor vaccin anti-Covid este gata de lansare, potrivit CNN.

Novavax, finanțată de administrația Donald Trump prin intermediul „Operation Warp Speed”, a demarat un studiu clinic amplu, de faza a III-a, în Marea Britanie pentru a testa siguranța și eficiența vaccinului împotriva noului coronavirus pe care l-a dezvoltat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`