Rupere de nori în Capitală. Străzi inundate în urma ploii torențiale (FOTO)

Capitala, alături de alte 15 județe din țară, se află sub incidența unui Cod galben de vreme instabilă, dat de către meteorologii ANM.

Astfel, sunt anunțate intensificăride scurtă durată ale vântului, dar și averse însoțite de descărcări electrice.

În urma averselor din această dimineață, mai multe străzi din Capitală, din zona de nord (Pipera) au fost inundate, imaginile postate de Meteoplus pe internet stand mărturie.

Canalizările Bucureștiului nu au mai făcut față, iar mașinile au traversat bălți considerabile.

Cod galben și cod portocaliu de vreme instabilă

Codul calben de instabilitate atmosferică a intrat în vigoare joi seara, la ora 21 și este valabil până astăzila ora 23, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25-35 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Județele care intră sub cod galben de joi noaptea sunt: Harghita, Covasna, Bacău, Brăila, Vaslui, Galați, Tulcea, Constanța, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Teleorman și Municipiul București.

Începând de la ora 2, în cursul zilei de astăzi a intrat în vigoare și un cod portocaliu de vreme instabilă, valabil în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50-70 l/mp.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`