Un ajutor financiar pentru Spania, similar celor acordate Greciei sau Portugaliei, imposibil economic și politic

Un ajutor financiar pentru Spania, similar celor acordate Greciei sau Portugaliei, imposibil economic și politic
Un studiu al centrului Open Europe arată că un ajutor financiar, similar celor acordate Greciei, Portugaliei și Irlandei, este imposibil economic și politic pentru autoritățile de la Madrid, costurile putând să...

Un studiu al centrului Open Europe arată că un ajutor financiar, similar celor acordate Greciei, Portugaliei și Irlandei, este imposibil economic și politic pentru autoritățile de la Madrid, costurile putând să ajungă la suma de 650 de miliarde de euro, arată The Telegraph.

Spania necesită un ajutor în valoare de 542 miliarde de euro până la mijlocul anului 2015, la care se adaugă până la 100 de miliarde de euro pentru sectorul bancar.

Astfel, un ajutor financiar asemănător celui acordat Atenei ar lăsa fondul de rezervă al zonei euro fără niciun ban, acesta având o valoare de 500 de miliarde de euro.

Regiunile nu au un impact financiar puternic asupra Spaniei, dar cererile lor arată cât de dificil politic va fi controlul cheltuielilor. Actualul plan de susţinere a băncilor este insuficient, în timp ce un program financiar total, de 650 miliarde de euro, este imposibil„, a apreciat un oficial al Open Europe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`