Cum se obține viza de flotant. Actele de care ai nevoie

Cum se obține viza de flotant. Actele de care ai nevoie

Viza de flotant se acordă pentru o perioadă ce nu poate depăși un an, la cererea persoanei care locuieşte mai mult de 15 zile la o adresă diferită de cea stabilă.

Cum se obține viza de flotant

Pentru obținerea vizei de flotant, se completează cererea pentru stabilirea reşedinţei şi se depune la Serviciul de Evidență a Populației, împreună cu actul de identitate şi contractul de închiriere.

La Evidența Populaţiei trebuie să fie prezent și proprietarul care ia pe cineva în spaţiu.

Persoana care găzduiește o persoană mai mult de 30 de zile trebuie să anunţe poliţia sau serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de pe raza unde este imobilul.

Dacă viza de flotant se acordă în baza unui act care ulterior este anulat sau s-a constatat că era fals, stabilirea reședinței este nulă.

Acte necesare pentru viza de flotant

– cerere pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței (se printează față-verso, se completează de solicitant şi se va semna doar în faţa lucrătorului de la ghişeu)

– actul de identitate (original și copie)

documentul cu care se face dovada adresei de reședință, original și copie

declarația de luare în spațiu a proprietarului, în cazul în care solicitantul nu este și proprietarul imobilului. În situația în care proprietarul nu se poate prezenta la serviciul de evidență a persoanelor, declarația poate fi dată la notarul public, la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din străinătate ori în prezența polițistului de la postul de poliție, pentru mediul rural.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`