Violeta Alexandru, adevărul despre majorarea pensiilor: PSD alimentează o stare de tensiune

Violeta Alexandru, adevărul despre majorarea pensiilor: PSD alimentează o stare de tensiune
Sursa Foto: Fanatik.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit miercuri seară despre majorarea pensiilor, insistând asupra faptului că atâtpensiile, cât și alocațiile de stat pentru copii vor fi plătite la timp.

Violeta Alexandru:Majorarea a fost facutăpe o analizăbugetară

”Trebuie să se facă o creștere și am făcut-o în raport cu ceea ce poate susține bugetul. Și această creștere pe care am făcut-o, a fost făcută realmente după o analiză bugetară riguroasă, la capătul unei perioade la care vedem bine cu toțiieconomia a fost direct afectată de efectele pandemiei Covid. Prin urmare, atunci când promiți oamenilor trebuie să le și spui de unde iei acești bani.”, a declarat ministrul Violeta Alexandru, într-o intervenție la Realitatea Plus.

În ceea ce priveștespeculațiile care se fac cu privire la tăierea pensiilor, ministrul Alexandru a făcut următoarece afirmații.

”Curtea Constituțională a spus foarte clar: odată ce decizia de pensionare este emisă, nu mai poți reveni asupra ei și nu mai poți reduce pensiile.”, a mai spus Violeta Alexandru.

Alexandru: PSD vinde iluzii și pasează vina

Ministrul Muncii acuză liderii social-democrați că”odihniți fiind șiavând majoritate în Parlament” îi ”blochează pe liberali să își îndeplinească sarcinileșialimentează o tensiune în societate.

”Dacă PSD are soluții pentru această creștere mi mu,ai pentru acest an, ci și pentru anii viitori, e bine să le explice și să îi întrebați și o să vedeți că nu soluții, pentru că știu foarte bine, dar se fac că nu știu și crează în societate o stare de tensiune, sugerând că cineva ar ține niște bani deoparte și nu ar dori… Această creștere este făcută pe ceea ce bugetul poate să susțină în acest moment, respectiv în anii viitori, pentru că noi nu am gândit în cheie electorală. PSD da, asta face! E un PSD odihnit care stă și se gândește cum ar putea să speculeze muncile oamenilor. PSD nu vorbește despre efectele acestei pandemii, care a lovit direct economia, nu s-a ocupat de a susține locurile de muncă și de a susține angajatorii care au fost direct afectați de efectele pandemiei. În schimb, PSD vorbește despre creșterea pensiilor, deși nu a făcut-o. Repet, chiar și la ultima creștere pe care au făcut-o, a fost sub cea pe care noi am făcut-o. A fost o majorare de zece procente. Practic, noi acum venim cu de cinci ori rata inflației ca și creștere a punctului de pensie tocmai pentru că înțelegem nevoile oamenilor și am luat această fecizie fiind singura țară din Uniunea Europeană (UE) care ia o asemenea decizie într-o perioadă de refacere a economiei din respect pentru pensionari.”, a subliniat Violeta Alexandru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Fostul primar din Ploiești, Andrei Volosevici, a fost arestat în ultima zi de mandat. Pentru ce este acuzat
20:31 - Oana Roman, atac dur la adresa persoanelor care o jignesc pe Alina Ceușan. „Nu suntem cu nimic mai presus dacă…”
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta