Ludovic Orban, la Turnu Măgurele: Prezența mea aici arată că Teleorman e pe harta României și pentru noi, PNL. Suntem profund interesați să dezvoltăm și acest județ (VIDEO)

Ludovic Orban, la Turnu Măgurele: Prezența mea aici arată că Teleorman e pe harta României și pentru noi, PNL. Suntem profund interesați să dezvoltăm și acest județ (VIDEO)
Foto: gov.ro

Prim-ministrul României a participat, marți, la prezentarea proiectului de amenajare a portului turistic și de agrement de la Turnu Măgurele. Cu această ocazie, Ludovic Orban a subliniat că liberalii sunt „profund interesați” să dezvolte și județul Teleorman, explicând că prezența sa în zonă arată că „teleormănenii nu sunt vinovați că au avut ca reprezentanți pe scena politică oameni de calitate slabă”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, la Turnu Măgurele

„Prezența mea astăzi aici arată că Teleormanul este pe harta României și pentru noi, PNL, și că teleormănenii nu sunt vinovați că au avut ca reprezentanți pe scena politică oameni de calitate slabă. Suntem profund interesați să dezvoltăm și Teleorman. Sloganul nostru este, și în Teleorman se poate. Așa cum se poate în Brașov, așa cum se poate în Suceava, așa cum se poate în Oradea, în Bihor, se poate și în Teleorman, și în Alexandria, și în Turnu Măgurele. Suntem la așa-zisul port al Municipiului Turnu Măgurele. E suficient să vă uitați, ca să vă dați seama că aici parcă a murit totul. Aici este o paragină și ce trebuie să știți, că acest port este cred că singurul port dunărean care este administrat direct de consiliul local. Aici este nevoie de investiții majore, de fonduri europene care să dezvolte portul. Turnu Măgurele are o locație extrem de bună, o locație care în trecut i-a permis o dezvoltare rapidă, o fructificare a oportunităților”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Totodată, prim-ministrul liberal a anunțat că, marți, se va publica Ordonanța de urgență „prin care Guvernul a alocat sumele necesare pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror suprafețe, culturi au fost afectate de secetă”.

„Dați-mi voie să vă dau câteva informații importante la nivel național. Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafețe au fost afectate de secetă. În urma aprobării de către Comisia Europeană a solicitării de ajutor de stat formulate de Guvernul României astăzi se va publica Ordonanța de urgență prin care Guvernul a alocat sumele necesare pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror suprafețe, culturi au fost afectate de secetă”, a precizat demnitarul.

Ce a mai declarat premierul în timpul vizitelor efectuate în județul Teleorman

Ludovic Orban a desfășurat, marți, mai multe vizite în județul Teleorman, iar în timp ce se afla în Alexandria a amintit că,începând cu luna septembrie, vor fi plătitepensiile majorate, ca urmare a creșterii punctului de pensiecu 14%.

„Începând de astăzi, cresc pensiile. Guvernul a decis creşterea punctului de pensie şi, începând cu luna septembrie, se plătesc pensiile crescute; punctul de pensie a crescut cu 14%, atât ne-am permis din resursele care există. Orice decizie ulterioară o vom lua în funcţie de evoluţia economiei”, a afirmat premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`