Închidere Transfăgărășan 2020. Data de la care circulația va fi interzisă și când se va deschide traseul în 2021

Închidere Transfăgărășan 2020. Data de la care circulația va fi interzisă și când se va deschide traseul în 2021

Construit de către Nicolae Ceaușescu în perioada 1970–1974, Drumul Național 7C, cunoscut sub denumirea popular de Transfăgărășan, este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România și din Europa, fiind des ales de către turiști, datorită peisajelor deosebite.

Șoseaua începe încomuna Bascov,județul Argeșde lângă orașulPitești, în direcția orașuluiCurtea de Argeșși se termină la intersecția cu drumulDN1întreSibiușiBrașov, în apropierea comuneiCârțișoara, având o lungime de 151km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș.

Drumul este închis în cea mai mare parte a anului. Opt luni pe an, sectorul dintre Bâlea Lac (kilometrul 104, Piscu Negru – jud. Argeş) și Bâlea Cascadă (kilometrul 130,8, Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) este inaccesibil.

Data închiderii Transfăgărășanului în 2020

Anul acesta, Transfăgărășanul s-a deschis pe 1 iulie, iar circulația este permisă în restul de patru luni rămase, până la 1 noiembrie, întrucât drumul este apoi înzăpezit pe timp de iarnă, iar deszăpezirea lui este impractică.

Cu toate acestea, data închiderii drumului nu este fix stabilită, închiderea urmând să fie făcută în funcție de condițiile meteo.

Când se redeschide traseul în 2021

În perioada4 noiembrie 2020 – 30 iunie 2021, DN 7C – TRANSFAGARASANesteînchis pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Arges) si kilometrul 130,8 (Balea Cascada – jud. Sibiu).

Totodată, porțile tunelului Bâlea-Capra se închid în timpul iernii, pe toată perioada închiderii oficiale a drumului (se poate traversa însă la picior, dacă gurile tunelului nu sunt acoperite de zăpadă, prin cele două uși pietonale prevăzute în porți).

Vara, restricțiile cuprind perioada de întuneric (orele 22:00-6:00), deoarece traseul este unul periculos, cu deosebit de multe viraje și curbe în ac de păr, fără să fie prevăzut cu elemente reflectorizante, iar riscul căderii în gol este deosebit de mare. Limita de viteză recomandată este de 40km/h.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Theodor Paleologu nu crede că noua coaliție îl vrea pe el candidat la prezidențiale: Ar fi ridicol să mă autoproclam. Candidatul tare mi-e teamă că va fi o emanație a partidelor europene care știm cât de eficiente sunt
23:21 - Cum am ajuns în Schengen cu drepturi depline. Ciolacu susține că o întâlnire cu Blinken a fost decisivă: „Românii nu mai pot fi considerați cetățeni europeni de mâna a doua” (VIDEO)
22:55 - Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu Silvius și Honorius Prigoană: Nu sunt lăsată să-mi țin copiii în brațe. Frații vitregi ne-au jefuit de acest drept. Toată povestea asta ascunde un scop material al lor
22:23 - Circa 1.000 de persoane, posibil să fi fost ucise de ciclonul Chido în teritoriul francez Mayotte. Cea mai puternică furtună din ultimii 90 de ani a pus la pământ cartiere întregi (VIDEO)
21:49 - Damian Drăghici, soluții pentru cei care se simt singuri: „Am un lucru care mi se întâmplă…”
21:26 - Furt la o mănăstire din județul Cluj. Hoții au fugit cu mai multe obiecte prețioase
20:59 - „Voi cum rezistați cu un salariu de 3.500 de lei? Sunt eu singura fraieră?”. Revolta unei tinere în online și valul de comentarii stârnite. Ce sfaturi a primit
20:33 - Un bătrân de 77 de ani din Dolj a fost ucis de propriul fiu. Cum a aflat Poliția
20:12 - Un motan călător a fost găsit după 11 ani, la 1.300 de kilometri distanță: „Ce altceva mai poți face decât să te bucuri?” (VIDEO)
19:39 - Peste 20 de persoane, surprinse de vremea rea în zona vârfului Leaota. Acţiune extrem de dificilă a salvamontiștilor (FOTO)