Marcel Ciolacu, despre parlamentarii PSD care lipsesc de la votul moțiunii de cenzură: „Cei trei îmbolnăviți? Dacă tot forțăm așa lucrurile, am să propun excluderea celor trei foști colegi” (VIDEO)

Marcel Ciolacu, despre parlamentarii PSD care lipsesc de la votul moțiunii de cenzură: „Cei trei îmbolnăviți? Dacă tot forțăm așa lucrurile, am să propun excluderea celor trei foști colegi” (VIDEO)

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va propune Comitetului Politic Național al partidului excluderea din formațiune a senatoarei Carmen Dan și a deputaților Adrian Todor și Cătălin Rădulescu, deoarece lipsesc din ședința în care ar trebui dezbătută și votată moțiunea de cenzură. ȘedințaParlamentului pentru dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzurăa fost amânată cu o oră, la solicitareaPSD, din lipsă de cvorum.

Marcel Ciolacu susține că va propune excluderea din partid a social-democraților care nu au venit să voteze moțiunea

„Care colegi? Cei trei îmbolnăviți? Todor, Rădulescu și Carmen Dan. Dacă tot forțăm așa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Național excluderea celor trei foști colegi ai mei”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă va propune excluderea celor trei chiar dacă ei au dovezi că au lipsit din motive medicale, Ciolacu a refuzat să dea un răspuns și a plecat din fața reporterilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Fostul ministru Carmen Dan nu participă la ședință. Mama senatoarei a fost testată pozitiv cu coronavirus, așa că acum ea se află în autoizolare. Mai lipsesc deputatul Cătălin Rădulescu, el fiind diagnosticat cu bronșită, și deputații Adrian Todor și Valeriu Steriu.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că în cazul parlamentarior social-democrați care lipsesc va fi analizată excluderea din partid. În cazul celor care nu au venit din motive medicale, conducerea va cere dovezi în acest sens.

Sorin Grindeanu: Parlamentarii PSD care nu votează moțiunea de cenzură nu mai fac parte din echipa PSD

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a insistat că parlamentarii social-democrați care lipsesc de la această ședință sau care votează împotriva moțiunii de cenzură nu mai fac parte din echipa PSD.

A precizat, însă, că o decizie în privința excluderilor nu poate fi luată decât de forurile statutare ale partidului.

Întrebat dacă vor fi excluși din PSD acești parlamentari, Grindeanu a răspuns: „(dacă au lipsit) nemotivat. Eu v-am spus părerea mea personală, aceste decizii se iau în forurile statutare. Dar tot ce înseamnă acțiuni de acest tip ridică semne de întrebare și sunteți de acord cu mine. Aceste semne de întrebare vor fi elucidate. Din punctul meu de vedere, cei care azi nemotivat absentează sau votează împotrivă și sunt membri PSD înseamnă că nu se mai regăsesc în PSD și în echipa noastră”.

Victor Ponta: Parlamentarii PSD se îmbolnăvesc câte unul la jumătate de oră

Victor Ponta, președintele Pro România, a declarat că, teoretic, ar fi trebuit să existe 241 de voturi pentru moțiunea de cenzură, dar „la fiecare jumătate de oră” se îmbolnăvește câte un parlamentar PSD.

„Când văd şmenarii de la PSD, lideri de grup, care se ocupă de vândut voturi. Când nu o să văd şmenari şi vânzători şi conserve la PSD, nu o să mai cred (n.r. – că moţiunea este „un blat”). Însă noi am fost toţi aici, suntem toţi 24 aici prezenţi, am mai adus un vot pe care PSD nu putea să îl aducă şi noi vom vota pentru, dar la cum se îmbolnăvesc ei, câte unul la jumătate de oră, mi-e teamă. Noi nu am votat Guvernul ăsta. PSD şi-a mai dat jos guverne. Ăsta e un guvern pus de PSD. Să vină să şi-l dea jos”, a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

De altfel, anterior, Ponta denunțase un blat care ar exista între PSD și PNL pentru menținerea Guvernului Orban la Palatul Victoria.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`