SONDAJ IMAS: PSD înregistrează cel mai slab scor din ultimele 8 luni. PNL, în continuare pe primul loc în opțiunile electoratului (FOTO)

SONDAJ IMAS: PSD înregistrează cel mai slab scor din ultimele 8 luni. PNL, în continuare pe primul loc în opțiunile electoratului (FOTO)
Foto: rnews.ro

PSD scande masiv în sondajele de opinie, chiar înaintea alegerilor locale. Barometrul Europa FM pentru luna august, realizat de IMAS, indică o scădere importantă pentru social-democrați, care sunt cotați cu 20,8% din intențiile de vot. Este cel mai slab scor din ultimele 8 luni înregistrat de PSD. PNL se menține în continuare pe primul loc, cu 33,6% din opțiuni, în timp ce alianța USR – PLUS se situează pe locul al treilea, cu 18,3%.

Sondajul arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament, social-democrații ar obţine doar 20,8% dintre sufragii, cu aproape 3 procente mai puţin decât ar fi obţinut dacă alegerile ar fi avut loc în iulie.

Partidul condus de Marcel Ciolacu a ajuns astfel la cele mai slabe cifre din 2020.

Liberalii continuă să ocupe prima poziţie în ceea ce priveşte intenţiile de vot ale românilor. Dacă ar avea loc alegeri parlamentare în weekend, PNL ar obţine un scor de 33,6%.

Pe locul al treilea s-ar situa Alianţa USR – Plus, cu 18,3% din opţiuni, în uşoară creştere faţă de luna iulie, când alianţa era inclusă pentru prima dată în sondaj.

Și Pro România a crescut în august, la 10,6%, după ce în iulie partidul lui Victor Ponta era cotat la 9,7%.

UDMR staţionează deasupra pragului electoral, cu 5,7%, după ce în iulie 5,6% dintre români ar fi votat cu această formațiune.

Foto:europafm.ro

Pe de altă parte, PMP și ALDE rămân sub pragul care le-ar permite să intre în Parlament. Partidul Mișcarea Populară este cotat la 4,1%, în timp ce formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu ar primi doar doar 2,4% din sufragii.

Sondajul a fost realizat de IMAS, la cererea Europa FM, în perioada 6 – 26 august, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

Foto:europafm.ro

Urmăriți B1TV.ro și pe
`