Trump Tower, hotelul președintelui SUA, a dat faliment din cauza crizei COVID-19. Va fi închis definitiv

Foto: Facebook / Donald Trump

Hotelul Trump Tower, ce aparține preşedintelui american, a dat faliment din pricina crizei generate de noul coronavirus și urmează să fie închis definitiv, scrie Bloomberg.

Trump Tower a dat faliment

Hotelul lui Donald Trump a adunat datorii în valoare de aproape 5 milioane de dolari, fiind acum nevoit să își închidă definitiv porțile.

În realitate, în ciuda unor preţuri competitive (aproximativ 280 de dolari pe noapte), hotelul nu a atras niciodată un număr mare de turiști, primarul Vancouverului refuzând chiar să asiste la inaugurare.

Cu toate acestea, Trump Tower este o simplă franciză a președintelui american, putând doar să-i știrbească puțin imaginea în fața alegătorilor, cu două luni înainte de alegerile americane.

Donald Trump, mai sărac cu 1 miliard de dolari

Prăbușirea pieței bursiere, cauzate de pandemia noului coronavirus, a afectat statutul de miliardar deținut de cei mai bogați 267 de oameni din lumea întreagă, inclusiv președintele Americii.

Astfel, Donald Trump a pierdut, în luna martie, o valoare estimată la 1 miliard de dolari din averea sa, în urma închiderii spațiilor de muncă, centrelor comerciale, hotelurilor și terenurilor de golf pe care șeful statului american le deține.

Mai exact, averea președintelui Trump a scăzut de la o valoare estimată de 3,1 miliarde de dolari (raportat la 1 martie 2020) la 2,1 miliarde de dolari (pe 18 martie), conform listei anuale de miliardari publicată de revista Forbes, notează The Guardian.

Cea mai mare parte a averii lui Trump provine din imobiliare. Imperiul organizației Trump, care este gestionat de fiii săi Donald Jr și Eric, includea Trump Tower din Manhattan și clubul său Mar-a-Lago din Florida. Imperiul imobiliar conține, de asemenea, peste o duzină de hoteluri și terenuri de golf, cum ar fi hotelul Trump International din Las Vegas și cel din Aberdeenshire, Scoția.

De asemenea, Trump deține 125.000 mp de spații de vânzare lângă Fifth Avenue din Manhattan, una dintre cele mai profitabile zone comerciale din lume, părăsită vreme de săptămâni întregi din cauza pandemiei.

Organizația Trump și-a închis 17 proprietăți din întreaga lume. Aproximativ 1.500 de angajați au fost disponibilizați, potrivit Washington Post.

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume

Patronul companiei Amazon, Jeff Bezos, a devenit cel mai bogat om care a trait vreodată.

Suma record a lui Bezos, de peste200 de miliarde de dolari, este considerată de Forbes cea mai mare dobândită de vreun pământean.

Nu se știe exact câți bani a adunat Bezos în conturi, însă suma variază între202 și 204,6 miliarde de dolari, potrivit estimărilor făcute de Bloomberg și Forbes. Astfel, Bill Gates a fost retrogat pe locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume, având o avere netă de aproximativ 116,1 miliarde de dolari.

Criza COVID-19 se pare că nu a afectat compania Amazon, ci din contră, a propulsat-o. În acest an, deoarece consumatorii s-au orientat către comercianții online pentru achiziționarea de bunuri esențiale.

Bezos ar fi fost chiar mai bogat de atât, dacăsoția sa nu mar fi primit a primit 25% din acțiunile companiei,care valorează acum 63 de miliarde de dolari, în urma divorțului de anul trecut.Această mișcare a propulsat-o pe MacKenzie Scott, în vârstă de 50 de ani, în topul celor mai bogatefemeidin lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`