Ludovic Orban: Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete pentru elevi. Vom schimba conducerea ONAC (VIDEO)

Ludovic Orban: Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete pentru elevi. Vom schimba conducerea ONAC (VIDEO)
Foto: Inqum Photos / George Călin

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că Guvernul nu va putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete care ar fi trebuit să ajungă la elevi pentru ca aceștia să poată face cursuri online. În acest context, prim-ministrul a anunțat că va fi schimbată conducerea Oficiului National pentru Achiziţii Centralizate (ONAC).

Premierul anunță schimbarea conducerii ONAC: Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete

”Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete. Achiziția e la ONAC. Vom schimba conducerea”, a declarat Orban, duminică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”.

”Eu nu am vrut să umblu la baza de achiziţii, că ieşea imediat scandal. Preşedintele ONAC este preşedintele pe care l-am găsit în funcţie. Trebuie un motiv ca să iei o astfel de decizie. Aici a existat foarte multă, după părerea mea, obtuzitate şi o rigoare excesivă în derularea procedurii, a durat prea mult. O să achiziţionăm, până la urmă, 70-80.000. Dar ne-am gândit la lucrul ăsta. Noi am prevăzut, am dat Ordonanţă de Urgenţă care este în vigoare, am mobilizat resurse financiare din fonduri europene, 175 de milioane de euro, care sunt dedicaţi strict cheltuielilor pentru deschiderea şcolilor. Noi vom deconta autorităţilor locale sau şcolilor orice achiziţie care este făcută, avem o sută de milioane de euro pentru tablete, se pot achiziţiona 500.000 de tablete, avem 50 de milioane de euro pentru materiale, echipamente de protecţie pe care de asemenea le vom deconta autorităţilor locale”, a mai spus premierul.

Și vicepremierul RalucaTurcan a declarat recent, tot pe B1 TV,că de vină pentru faptul că nu toate cele 250.000 de tablete vor ajunge la elevi este ONAC, o instituție înființată deEugen Teodorovici(PSD), pe vremea când era ministru, care are o procedură extrem de greoaie. Vicepremierul a acuzat chiar că această structură funcționează ca un stat în stat.

Ludovic Orban, apel la parlamentari: Să treacă repede proiectul de lege care să ne permită angajarea de personal medical în şcoli

În acest context, Ludovic Orban a făcut un apel la parlamentari, mai ales la cei de la PSD, să voteze proiectul de lege care prevede angajarea de personal medical în şcoli.

„În loc să se ţină de moţiuni de cenzură, ar trebui ca PSD-ul, dacă este cu adevărat preocupat de deschiderea şcolilor, să treacă repede, aşa cum au trecut alte legi, proiectul de lege care să ne permită angajarea de personal medical în şcoli. Să putem să asigurăm respectarea condiţiilor de sănătate în şcoli şi alte lucruri care sunt absolut necesare pentru începerea şcolii”, a mai precizat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`