Reacția Angelei Merkel, întrebată dacă a fost „fermecată” de Donald Trump (VIDEO, FOTO)

Reacția Angelei Merkel, întrebată dacă a fost „fermecată” de Donald Trump (VIDEO, FOTO)
Captură Video Deutsche Welle

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a părut ușor contrariată când un reporter a întrebat-o dacă a fost „fermecată” de președintele Statelor Unite, Donald Trump. Jurnalistul pusese întrebarea în contextul în care Richard Grenell, fostul ambasador american la Berlin, sugerase acest lucru miercuri, în timpul unui discurs susținut la Convenția Națională Republicană.

Angela Merkel, întrebată la o conferință dacă a fost „fermecată” de Donald Trump. Toți au izbuncit în hohote de râs

Vineri, într-o conferință de presă, întrebată în legătură cu declarația lui Grenell, Merkel a părut vizibil contrariată: „A făcut ce?”.

Când reporterul a adăugat că Grenell a spus că Trump „a fermecat-o”, Merkel a făcut o scurtă pauză și apoi a zâmbit.

Cei prezenți la conferință au izbucnit în râs, iar Merkel a început și ea să râdă, notează Business Insider.

Sursă Video: Deutsche Welle

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Miercuri, declarația lui Richard Grenell s-a lăsat cu hohote de râs pe rețelele sociale. Internauții și-au amintit de numeroasele situații ce au arătat relația tensionată dintre Angela Merkel și Donald Trump.

Merkel: Nu poți să trimiți astronauți pe Soare, că vor arde!
Trump: Și dacă-i trimit noaptea?

Contre Donald Trump – Angela Merkel

În iulie 2019, Donald Trump a atacat patru membre progresiste ale Congresului, de origine străină. „De ce nu se întorc în aceste locuri – absolut ratate şi infestate de criminalitate – de unde vin pentru a le ajuta şi a le îndrepta? Şi apoi să revină şi să ne arate cum se face”, a scris Trump atunci, pe Twitter.

Cancelarul german a criticat apoi declarațiile lui Trump, într-o conferință de presă: „Mă distanțez ferm de aceste afirmații și sunt solidară cu femeile atacate. Oameni de diverse naționalități au contribuit la forța actuală a poporului american”. Merkel a mai spus atunci că afirmațiile lui Trump „contrazic măreția Americii”, o aluzie la sloganul de campanie cu care republicanul a câștigat alegerile din 2016.

O lună mai târziu, Trump a amenințat Berlinul cu sancțiuni în cazul conductei de gaz dintre Germania și Rusia. De asemenea, el a acuzat Germania că nu atinge targetul NATO privind alocarea a 2% din PIB pentru Apărare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`