Vitalie Stan, fost manager al Spitalului de Arşi din Capitală, urmărit penal pentru luare de mită

Vitalie Stan, fost manager al Spitalului de Arşi din Capitală, urmărit penal pentru luare de mită
Foto: Captura B1 TV

Vitalie Stan, fost manager al Spitalului Clinic de urgenţă Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită, după ce ar fi primit de la 16 paciente suma totală de 25.000 de euro.

Fost manager al Spitalul uide Arși București, acuzat de luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție(DNA) transmit, vineri, într-un comunicat de presă, că au dispus efectuarea urmăririi penale față de Stan Vitalie, în calitate de suspect, medic primar, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de urgență, Chirurgie Plastică și Arsuri din București, pentru săvârșirea a 16 infracțiuni de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, Vitalie Stan, , ar fi pretins şi primit de la 16 paciente sume de bani cuprinse între 1.100 de euro şi 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operaţii estetice în unitatea medicală de stat menţionată.

„În perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Stan Vitalie, în calitate de medic primar și manager al Spitalului Clinic de urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București, ar fi pretins și primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro și 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operații estetice în spitalul de stat mai sus menționat.

În concret, suspectul Stan Vitalie ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecțiuni ce necesitau corecții chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operații estetice care se pot efectua în clinicile private.

În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro”, se mai arată în comunicatul DNA.

Vitalie Stan, fost manager al Spitalului de Arși, a fost arestat preventiv în anul 2014

Fostul manager al Spitalului de Arși din Capitală, Vitalie Stan și alți șapte medici s-au aflat în arest preventiv în lunile aprilie-mai 2014, în acest dosar.

Amintim că Vitalie Stan, şeful Secţiei de chirurgie plastică, Nicolae Antohi, şi medicul Elena Cristina Isac au fost arestaţi preventiv, în 27 aprilie 2014, printr-o decizie a Tribunalului Capitalei. În cazul celorlalţimedicide la Spitalul de Arşi pentru care procurorii au propus arestarea preventivă – Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiţă Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu şi Aurelia Isac -, dar şi al unei angajate a unei clinici private, Tribunalul Bucureşti a decis cercetarea sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor,medicii respectivi efectuau operaţii estetice la Spitalul de Arşi pe care le raportau drept alt tip de intervenţii la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) pentru a fi decontate. Medicii vizaţi pretindeau mită sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei, banii fiind împărţiţi între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportările acestora erau validate, CASMB deconta aproape 5.000 de lei pe operaţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`