Suedia creşte limita pentru publicul evenimentelor mari de la 50 la 500

Suedia creşte limita pentru publicul evenimentelor mari de la 50 la 500
FOTO: Pixabay.com

Autoritățile din Suedia anunță măsuri noi de relaxare a restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. În acest sens, autoritatea pentru sănătate publică din Suedia a aprobat joi propunerea guvernului de a creşte limita pentru publicul evenimentelor mari de la 50 la 500 de persoane,

Nnumărul celor prezenţi la evenimente poate fi mai ridicat dacă locurile sunt numerotate, iar distanţa între persoane este de minimum un metru, scrie Agerpres.

Până acum, guvernul de la Stockholm recomanda păstrarea unei distanţe de doi metri pentru a se evita răspândirea coronavirusului.

În Sudia s-au înregistrat aproximativ 84.000 de cazuri de infectare şi 5.820 de decese. Numărul zilnic de morţi a scăzut semnificativ în ultimele zile, iar numărul de cazuri noi nu a crescut prea mult în ultimele săptămâni.

Suedia a avut o abordare total diferită de cea a vecinilor ei nordici în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus. Strategia Suediei le-a permis oamenilor să trăiască aproape normal. Magazinele și restaurantele au rămas deschise, la fel și multe dintre școli.

Strategia folosită de Suedia în lupta cu pandemia de COVID-19

Această strategie s-a dovedit a fi una plină de eșec. Numărul de decese înregistrate în perioada ianuarie-iunie este cel mai mare număr de decese din Suedia, survenite în prima jumătate a anului începând cu 1869, când ţara a fost lovită de foamete şi 55.431 de oameni au murit, scrie Adevărul. Mai mult, în primele șase luni, Suedia a înregistrat cea mai mică creştere a populaţiei din 2005.

Până la începutul lunii iunie, numărul deceselor cauzate de SARS-CoV-2 a fost de peste 4.500, iar în prezent bilanţul se ridică la peste 5.800.

Suedezii nu au obținut imunitatea colectivă la COVID-19

Speranțele Suediei de a primi ajutor de la imunitatea în masă pentru combaterea pandemiei de coronavirus au primit o lovitură, când un nou studiu a arătat că mai puține persoane decât se așteptau că au dezvoltat anticorpi.

În timp ce oficialii Agenției de Sănătate au subliniat că obținerea imunității în masă nu este un scop în sine, aceștia au afirmat de asemenea că strategia autorităților este de a încetini răspândirea pandemiei pentru a nu copleși sistemul de sănătate, nu suprimarea virusului.

Un studiu a arătat că doar aproximativ 6,1% dintre suedezi au dezvoltat anticorpi, cu mult sub niveluri considerate suficiente pentru a obține imunitate în masă chiar parțială.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:53 - Tânără plimbată în lesă în cadrul unei gale în care bărbați luptă cu femei. Organizatorul: „Păi așa am făcut și eu cu soția, toate iubitele mele” / Fata: „Nu m-am simțit înjosită deloc”
21:41 - Bogdan Paraschiv, după aderarea deplină a României la Schengen: Ar trebui să se pună pe umerii Guvernului României o presiune mai mare prin asumarea unor investiții și mai mari în rețeaua de autostrăzi necesară (VIDEO)
21:34 - Accident grav la ieșirea din Ploiești. Nouă persoane au ajuns la spital
21:29 - Alimentele nesănătoase, interzise în unitățile de învățământ. Ce au și ce nu au voie elevii să mănânce
21:11 - Județul care va primi tilul de Regiune Gastronomică a Europei din 2027. Ce preparate au cucerit jurații
21:08 - Bonusul de Crăciun. Vești bune pentru acești angajați din România. Câţi bani vor primi la final de an
21:07 - S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49, de peste 100.000 de euro. De unde a fost cumpărat biletul norocos și cât a costat
20:55 - Radu Miruță (USR): Noi suntem foarte atenți să ne convingem dacă cu adevărat se dorește, în acest proiect de coaliție, să se schimbe modul în care s-au condus lucrurile în România (VIDEO)
20:52 - Ilie Bolojan: Trebuie să discutăm deschis despre un singur candidat al coaliției la prezidențiale. Eu nu îmi doresc să candidez
20:41 - Primăria Capitalei, decizie care vizează proprietarii mașinilor hibrid. „A fost frumos cât a fost”